Μπόρις Τζόνσον προς Βρετανούς: «Χάστε κιλά! Όταν μπήκα στην εντατική...»

Τι είπε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας για την παχυσαρκία και την Covid

«Να χάσουν κιλά» και να αθλούνται περισσότερο ενθάρρυνε τους πολίτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, παραθέτοντας το δικό του παράδειγμα για τη μάχη που έδωσε για να αδυνατίσει πριν νοσήσει από την covid-19.

Αποκάλυψη Μπόρις Τζόνσον: Προετοιμάζονταν για τον θάνατό μου! 

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την covid-19, φροντίζω σταθερά τη φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος...και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός» είπε ο Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας που παρουσίασε η κυβέρνηση «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική». 

Στόχος της εκστρατείας «Καλύτερη Υγεία» είναι να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών "1+1" στα τρόφιμα.

Yπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώτος ηγέτης κράτους που νόσησε από κορωνοϊό, ακολουθώντας μια πιο χαλαρή προσέγγιση απέναντι στην πανδημία. To Hνωμένο Βασίλειο μετρά μέχρι σήμερα 45.752 νεκρούς από τον κορωνοϊό και 299.000 κρούσματα.

Η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top