Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επισήμως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

To ανακοίνωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ      

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Τι απάντησε ο ΠΟΥ για την απόφαση Τραμπ και τη διακοπή χρηματοδότησης

«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε με tweet του ο Ρόμπερτ Μενεντέζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Βόμβα» Τραμπ: Δίνει τέλος στη χρηματοδότηση του ΠΟΥ

Υπενθυμιζεται ότι στα μέσα Απριλίου ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αναστέλει μέχρι νεοτέρας τη συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας της «κακής διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού που έκανε ο παγκόσμιος οργανισμός». Κατά τον Τραμπ, ο ΠΟΥ παρέβη «το βασικό του καθήκον» και «έπρεπε να λογοδοτήσει». Ο Ρεπουμπλικάνος κατηγόρησε τον Οργανισμό ότι διέσπειρε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας για την πανδημία, χειροτερεύοντας έτσι την παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας.

Στους 130.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε πως είναι «καθήκον» του να απαιτήσει λογοδοσία, καθώς «οι ΗΠΑ συνεισφέρουν 400 ως 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στον ΠΟΥ, έναντι περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων και ακόμη λιγότερων χρημάτων που του διαθέτει η Κίνα».

«Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» είχε χαρακτηρίσει την απόφαση Τραμπ για διακοπή της χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top