ΗΠΑ: 55.000 τα κρούσματα και 357 οι θάνατοι σε μια μέρα λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς

Σε επίπεδα ρεκόρ εξακολουθούν να είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 54.999, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με αποτέλεσμα το σύνολο από την έναρξη της πανδημίας να έχει φτάσει τα 2,93 εκατ. κρούσματα.

ΗΠΑ: Με απέλαση κινδυνεύουν οι ξένοι φοιτητές λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, το πανεπιστήμιο κάνει λόγο για άλλους 357 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που ανεβάζει τον τραγικό απολογισμό σε 130.248.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τα κρούσματα μόλυνσης, γνωρίζουν από τον Ιούνιο εκρηκτική αύξηση των μολύνσεων που ώθησε αρκετές πολιτείες να αναστείλουν τη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού, με ορισμένες να κάνουν άλματα προς τα πίσω και να κλείνουν τα μπαρ. 
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε σε επίπεδο που αποτελούσε νέο θλιβερό ρεκόρ την Παρασκευή, όταν ανήλθε σε 57.683.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα 43 νέα κρούσματα και την έξαρση στα Βαλκάνια

Κορωνοϊός: Αλλοι 480 θάνατοι στο Μεξικό

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε 480 νέους θανάτους εξαιτίαςτου κορωνοϊού και 4.902 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με τον απολογισμό της πανδημίας να διαμορφώνεται έτσι σε τουλάχιστον 31.119 νεκρούς επί συνόλου 261.750 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top