Γαλλικά και τουρκικά πολεμικά έφτασαν στο «παρά ένα» να ανταλλάξουν πυρά

Το περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης - Εξοργισμένος με τον Ερντογάν ο Μακρόν

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Γαλλικά και τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν στο «παρά ένα» να ανταλλάξουν πυρά ανοιχτά της Λιβύης, φέρεται να αποκάλυψε ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Άνγκελα Μέρκελ. Το θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Άγκυρα αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει άλλο ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

«Χαστούκι» και από τη Γερμανία στον Ερντογάν 

Μακρόν: Eξοργισμένος με τον Ερντογάν

Ο Γάλλος Πρόεδρος παραμένει εξοργισμένος με τον Ερντογάν και το έδειξε μιλώντας και στην Άνγκελα Μέρκελ. Αφορμή στάθηκε το επεισόδιο της 10ης Ιουνίου ανοιχτά της Λιβύης ανάμεσα σε πολεμικά πλοία των δύο χωρών. 

«Φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο» φέρεται να είπε στη Γερμανία Καγκελάριο ο Μακρόν, καλώντας τη μάλιστα να πάρει καθαρή θέση κατά της Άγκυρας για το προκλητικό μνημόνιο Ερντογάν – Σάρατζ περί θαλασσίων ζωνών.

Μακρόν: «Ιστορική και εγκληματική η ευθύνη της Τουρκίας απέναντι στη Λιβύη»

Μόνιμη η Γαλλική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να στηρίξει έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στη προκλητικότητα της Άγκυρας. Έχει δεσμευτεί ότι θα έχει μόνιμη ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο, με επίκεντρο την περιοχή νότια της Κρήτης. 

Εντυπωσιακή άσκηση Ελλήνων και Κύπριων κομάντος

Έλληνες και Κύπριοι κομάντος εκπαιδεύονται μαζί σε κυπριακό έδαφος, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και ενότητας του ελληνισμού.Άνδρες των διοικήσεων Καταδρομών και Ναυτικού, όπως και εκπαιδευτές της Σχολής Αλεξιπτωτιστών έκαναν πριν λίγες μέρες άλμα στατικού ιμάντα από ελληνικό C-130.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις!

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Οι Ευρωπαίοι θα συζητήσουν για πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Ιουλίου. «Η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυξανόμενη επιθετικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ουσιαστικά, είπαμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον» δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στους «Financial Times».

Επικρίνει την Τουρκία ο Μακρόν: Παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη

Νίκος Δένδιας: «Αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση»

Ο Νίκος Δένδιας τονίζει ότι η χώρα μας δεν φοβάται τις προκλήσεις. «Αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι πιστεύουμε σε μια Ελλάδα εξωστρεφή, ισχυρό σύμμαχο και εταίρο. Μια Ελλάδα που με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση κάθε είδους πρόκληση» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top