Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις!

Το μέτωπο απέναντι στον Ερντογάν και οι φρεγάτες στο επίκεντρο  

Κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν είχε πριν λίγη  ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Επικρίνει την Τουρκία ο Μακρόν: Παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη

Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Star, στις 7.45 μ.μ. σήμερα ξεκίνησε η τηλεφωνική  επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο. Η επικοινωνία θεωρείται πολύ κρίσιμη καθώς στο επίκεντρο ήταν η τουρκική προκλητικότητα και η δημιουργία ενός μετώπου απέναντι στον Ερντογάν.

Επικοινωνία Μητσοτάκη και με τον Μακρόν μετά τη Μέρκελ

Ο Π. Μποτσαράκος υπενθύμισε ότι ο Μακρόν «είναι στα κάγκελα με την συμπεριφορά του Σουλτάνου» και επισήμανε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση για την προμήθεια γαλλικών φρεγατών  φέρνει κοντά και το ενδεχόμενο μιας  πιο στενής συνεργασίας των δυο χωρών  και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία, η οποία διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, συζητήθηκαν οι Ελληνογαλλικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top