Επικοινωνία Μητσοτάκη και με τον Μακρόν μετά τη Μέρκελ

Συνομιλία και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Κυριάκος Μητσοτάκης Εμμανουέλ Μακρόν

Τηλεφωνική συνομιλία  με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα και από την επικοινωνία του νωρίτερα με τον με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για μεταναστευτικό

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της,  μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας.

Μητσοτάκης: Πλήρης αποτροπή σε Έβρο - νησιά και σφράγισμα συνόρων

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του επίσης σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό  μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Συναγερμός στον Έβρο: Εκατοντάδες μετανάστες στα κλειστά πλέον σύνορα

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης απόψε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top