Τζέφρι Πάιατ: Στην αποστολή για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

To μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στην Αθήνα

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα επελεξε φέτος να γιορτάσει με  διαφορετικό τρόπο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Ο κ. Πάιατ, αντί της καθιερωμένης δεξίωσης στην πρεσβευτική κατοικία, επισκέφθηκε τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Δημήτρειο» που λειτουργεί η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσφέροντας 400 μερίδες φαγητού.

Τα παιδακια από το κέντρο “Δημήτρειο” της Μη κυβερνητικής οργάνωσης Αποστολή, υποδέχονται τον πρέσβη των Ηνωμένων πολιτειών στην Αθήνα με χαμόγελο. Λίγο νωρίτερα στην εισοδο του κέντρου τον περίμενε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας Ιερωνυμος.

Ο Κύριος Πάιατ επέλεξε να γιορτάσει την φετινή επέτειο της ανεξαρτησίας κοντά στα παιδιά προσφέροντας γευματα, αντί της καθιερωμένης δεξίωσης που παραθέτει κάθε χρόνο στην πρεσβεία.

 

Η Ελλάδα  είναι μια πολύ αρχαία χώρα όπως συνειδητοποιώ κάθε φορά που βλέπω την Ακρόπολη, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια. Πριν από 244 χρόνια , όταν αποκτήσαμε την ανεξαρτησία μας στην Αμερική, οι ιδρυτές του κράτους μας εμπνεύσθηκαν ιδιαίτερα από την Αθηναϊκή Δημοκρατία και τα διδάγματα που οι Αθηναίοι δίδαξαν σχετικά με τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατική Κοινωνία. Και όταν πριν από 199 χρόνια η Ελλάδα ξεκίνησε τον πόλεμο για την Ανεξαρτησία της η χώρα μου, η οποία τότε ήταν ακόμη πάρα πολύ νεαρή , προσήλθε προς στήριξη και βοήθεια των Ελλήνων Αγωνιστών για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ύπαρξη διακρίσεων λογω χρώματος ενω αναφέρθηκε εμμέσως και στις προκλήσεις της τουρκίας.

Το μήνυμα Αρχιεπισκόπου στην Αθήνα 

«Το ωραίο αίσθημα της αγάπης και της δημιουργίας δυστυχώς προσβάλλεται από την θέληση των πολεμικών συρράξεων των συμφερόντων με την πίεση των εισροών των ανθρώπων μας χαλάνε τη γραμμή της συνεργασίας . διότι αυτές οι εισροές των ανθρώπων σε ένα χώρο  που δεν αντέχει άλλο σημαίνει και εσωτερική επανάσταση αλλά και προβληματισμό για μας που κάνουμε αυτές τις ωραίες προσπάθειες.» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. 

 Τα παιδια του κέντρου έπαιξαν μουσική ενώ ο Αμερικανός πρέσβης έκλεισε την ομιλία του μιλώντας και πάλι ελληνικά..

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top