Δικαιώματα επιβατών: Διαδικασία επί παραβάσει κατά Ελλάδας και Ιταλίας

Για τη δυνατότητα να αποζημιώνουν οι αεροπορικές τους καταναλωτές

Επιβάτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί δικαιωμάτων των επιβατών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, οι νομικές διαδικασίες αφορούν μόνο τις δύο αυτές χώρες, καθώς έλαβαν νομοθετικά μέτρα που δίνουν ευθέως τη δυνατότητα σε αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους καταναλωτές για ακυρωμένες πτήσεις με κουπόνια (vouchers).

Η Ιταλία από την πλευρά της έλαβε αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τις μεταφορές με λεωφορείο, συνεπώς η διαδικασία επί παραβάσει επεκτείνεται και σε αυτόν τον τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοτική νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει οι καταναλωτές να έχουν επιλογή μεταξύ vouchers και επιστροφής των χρημάτων τους.

Τώρα, Ελλάδα και Ιταλία έχουν δύο μήνες να απαντήσουν στις αιτιάσεις της Κομισιόν. Αν η απάντησή τους δεν κριθεί επαρκής, η διαδικασία περνάει στο επόμενο στάδιο και στη συνέχεια, αν τα δύο κράτη-μέλη επιμένουν στη μη συμμόρφωση, η Κομισιόν θα παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top