Κορωνοϊός: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας

Έσπασε την καραντίνα

Ντέιβιντ Κλαρκ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ντέιβιντ Κλαρκ ύστερα από την αρνητική κριτική που δέχτηκε για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά ειδικότερα επειδή ο ίδιος αθέτησε τα μέτρα προστασίας στη διάρκεια του εγκλεισμού. 

Πέτσας στο Star: «Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δε θα υπάρχει καραντίνα»

Παρότι η συμπεριφορά που υπέδειξαν στη Νέας Ζηλανδία απέναντι στον ιό ήταν υποδειγματική, εντούτοις ο υπουργός Υγείας της χώρας βγήκε έξω από το σπίτι του «σπάζοντας» την καραντίνα. Ενδεικτικός είναι μάλιστα ο αριθμός των 2000 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν από πολίτες σε διαδικτυακό αίτημα για την απομάκρυνση του Ντέιβιντ Κλαρκ. 

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο Ουέλινγκτον δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο σ’ εμένα ότι η συνέχιση της παρουσίας μου στο Υπουργείο, αποσπά την προσοχή από τη συνολική αντίδραση της κυβέρνησης στη νόσο COVID-19 και στην παγκόσμια πανδημία»

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη «NZ Herald», η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν όρισε ως αντικαταστάτη του πρώην υπουργού, τον Κρις Χίπκινς, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Καλιφόρνια: Kλείνουν ξανά μπαρ και εστιατόρια - Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων 

Να θυμίσουμε ότι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας σε ανακοίνωσή της στις αρχές Ιουνίου είχε καθησυχάσει το κοινό αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό το σενάριο παρουσίας νέων μολύνσεων στο μέλλον και αίροντας τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top