Κορωνοϊός: Έρχεται το τέλος της τηλεργασίας στη Βρετανία;

Το 21% των υπαλλήλων θα ήθελε να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι

τηλεργασία

Όλα δείχνουν πως η εργασία εξ αποστάσεως, η οποία έγινε ευρέως δεδομένη την εποχή του κορωνοϊού, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν στη Βρετανία, όπως δείχνει έρευνα που έγινε από το γραφείο ευρέσεως εργασίας Robert Walters. 

Σε καραντίνα το Λέστερ λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Σχεδόν οι μισοί από τους εργοδότες πρόκειται να δώσουν τέλος στην τηλεργασία, όσο η χώρα χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το 44% των εργοδοτών εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον εργασιακό χώρο και το 49% σχεδιάζει να εφαρμόσει κλιμακωτά την επιστροφή των υπαλλήλων στη δουλειά. 

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βρετανίας δήλωσε ότι κάποιες τράπεζες θα μειώσουν τον χώρο των γραφείων τους στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου καθώς «επανεκκινούν» τις επιχειρήσεις τους.

Κορωνοϊός: Σχεδόν 10.000.000 κρούσματα σε όλο τον πλανήτη!

Από την άλλη, εταιρίες όπως το Facebook έχουν ανακοινώσει ότι θα διατηρήσουν την τηλεργασία ακόμα και μετά το τέλος της καραντίνας. 

Το 21% θα ήθελε να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι

Το 87% των υπαλλήλων θα ήθελε να έχει περισσότερες ευκαιρίες να δουλεύει από το σπίτι μετά την επιστροφή του στο γραφείο και το 21% θα ήθελε να δουλεύει από το σπίτι μόνιμα.

Παράλληλα, τρεις στους τέσσερις Βρετανούς εργοδότες παραδέχθηκαν ότι τα ανώτερα διοικητικά τους στελέχη δεν έχουν τα προσόντα να διαχειρίζονται ομάδες εξ αποστάσεως και θα χρειαστούν νέα εκπαίδευση για να προσαρμοστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top