Αυστραλία: Lockdown σε 36 προάστια της Μελβούρνης - Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Σε κατ΄οικον περιορισμό 320.000 άνθρωποι

Δείτε στο βίντεο την ανακοίνωση για το lockdown στα 36 προάστια της Μελβούρνης. AP Video Hub.

Σε αντίθεση με το γενικότερο κλίμα άρσης των περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες παγκοσμίως, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν lockdown σε συνολικά 36 προάστια της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυστραλία: 75 κρούσματα μέσα σε ένα 24ώρο στη Βικτώρια

Έτσι, από τα μεσάνυκτα της Τετάρτης θα επιβληθούν μέτρα παραμονής στο σπίτι, τα πρώτα στη χώρα που θα αφορούν συγκεκριμένα προάστια, για περίπου 320.000 ανθρώπους. Οι κάτοικοι στις περιοχές για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός κι αν: 

-    μετακινούνται για λόγους εργασίας

-    για να πάνε στο σχολείο

-    για να ασκηθούν ή να προμηθευτούν τρόφιμα

Όσον αφορά τα καφέ και τα εστιατόρια οι υπηρεσίες τους θα περιοριστούν και πάλι σε takeaway, μόλις λίγες εβδομάδες αφού άρχισαν να σερβίρουν κανονικά σε καθήμενους πελάτες.

Εκτροπή πτήσεων

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο του νέου lockdown, η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας ζήτησε όλες οι πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλες πολιτείες, με σκοπό να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισαγόμενων κρουσμάτων.

«Εάν δε λάβουμε αυτά τα μέτρα τώρα, θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου αντί να επιβάλουμε lockdown σε 10 ταχυδρομικές περιοχές, θα επιβάλλουμε lockdown σε όλες», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στα συγκεκριμένα προάστια.

Η επιστροφή lockdown στην πολιτεία όπου ζει σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 25 εκατ. της χώρας, έρχεται μετά από έναν από τους πιο αυστηρούς τρόπους επιβολής των μέτρων, όταν η Αυστραλία ξεκίνησε τα lockdown τον Μάρτιο.

Αυξημένη η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων Covid-19

Η Βικτώρια καταγράφει διψήφια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού για κάθε μία από τις προηγούμενες 14 ημέρες, ενώ οι περισσότερες άλλες πολιτείες καταγράφουν μηδενική ή χαμηλή μονοψήφια αύξηση, οδηγώντας στην πανεθνική ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στα υψηλότερα επίπεδά της από τον Απρίλιο.

Μάλιστα, μέσα σε 24 ώρες έως χθες, Τρίτη, ανακοίνωσε 64 νέα κρούσματα, συγκριτικά με 75 μία ημέρα νωρίτερα

Συνολικά, η χώρα έχει καταγράψει 104 θανάτους και περίπου 7.800 κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα περιορισμού έρχονται σε αντίθεση με τις κινήσεις στη Νότια Αυστραλία και το Κουίνσλαντ, που ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα με την υπόλοιπη χώρα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top