Αντίποινα Ιράν για Σολεϊμανί - Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά Τραμπ

Ζήτησε βοήθεια και από την Interpol

Έκτακτο Star

Το Ιράν προχωράει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί τον περασμένο Ιανουάριο, εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίποινα από Ιράν: Επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Τραμπ πλέον καταζητείται, ενώ η Τεχεράνη φέρεται να έχει ζητήσει βοήθεια και από την Interpol για τη σύλληψη του Αμερικανού προέδρου. Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, έχει ήδη παραδώσει το ένταλμα σύλληψης του Τραμπ στην Ιντερπόλ, η οποία από την πλευρά της δεν έχει προβεί στην παραμικρή ανακοίνωση.

Εξόντωση Σολεϊμανί: Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι Ιρανοί ζητούν την σύλληψη Τραμπ ως υπαίτιο της δολοφονίας του στρατηγού στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη, χωρίς μάλιστα να αναφέρεται κανένας άλλος ως υπαίτιος της δολοφονίας, ενώ το Ιράν επεσήμανε ότι το ένταλμα θα ισχύει ακόμα και όταν λήξει η θητεία του.

Μάλιστα, φέρεται να έχει ζητηθεί ακόμα από την Interpol να μπει στον φάκελο του Τραμπ «κόκκινη ειδοποίηση», κάτι το οποίο αποτελεί τον υψηλότερο βαθμό αναζήτησης κάποιου, ζητώντας ουσιαστικά να εντοπιστεί άμεσα και να συλληφθεί.

To Ιράν απαντά στον Τραμπ για τους 52 στόχους: «Συνιστά έγκλημα πολέμου»

Το χρονικό της δολοφονίας Σολεϊμανί

Στις 3 Ιανουαρίου του 2020 ο Ιρανός στρατηγός Κοσέμ Σολεϊμανί δολοφονήθηκε με επιδρομή drone της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η ειδική επιχείρηση για την εξουδετέρωση του Σολεϊμανί πραγματοποιήθηκε με εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο δεν ειδοποιήθηκε για την επιχείρηση των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Τραμπ είχε δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίθεση πως ο στόχος ήταν να σώσει χιλιάδες ζωές.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

Ο 62χρονος Κασέμ Σουλεϊμανί, θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018, ενώ είχε και μεγάλη απήχηση στον Ιρανικό λαό για τον χαρακτήρα και το κύρος τους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top