Σεισμός Μεξικό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τα 7,4 Ρίχτερ

Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε χθες το Μεξικό. Την ίδια ώρα ολόκληρα χωριά έχουν αποκοπεί από τα υπόλοιπα λόγω των καταστροφών στο οδικό δίκτυο, ενώ οι ζημιές σε πόλεις που βρίσκονται κυρίως στον νότο είναι τεράστιες. 

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τα θύματα του σεισμού κατοικούσαν στην πολιτεία Οαχάκα, όπου εντοπίστηκε και το επίκεντρο. 

καταστροφές από τον σεισμό στο Μεξικό

Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή του Μεξικού, γνωστή για τον καφέ της και τα δείγματα αρχιτεκτονικής της περιόδου των Ισπανών αποικιοκρατών. 

Ο Εγκέλαδος προκάλεσε κατολισθήσεις ολόκληρων βράχων, με αποτέλεσμα να αποκοπούν χωριά και ακόμα να μην έχουν φτάσει εκεί τα σωστικά συνεργεία, ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και ενδεχομένως και τα θύματα. 

Πολιτειακός αξιωματούχος εξήγησε πως σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να φθάσουν στην κοινότητα Σάντα Καταρίνα Σαναγκία, κοντά στο επίκεντρο, όπου ο σεισμός προκάλεσε καταρρεύσεις σπιτιών και ολόκληρων κομματιών από πλαγιές βουνών, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν κάτοικοι. Οι αρχές λαμβάνουν μηνύματα από κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που ζητούν βοήθεια.

Κόσμος κλαίει τρομαγμένος από τον σεισμό στο Μεξικό

Ανάμεσα στα θύματα του σεισμού είναι κι ένας εργαζόμενος στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex, ο οποίος έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας στην Οαχάκα. 

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν. Ο Μιγκέλ Καντελάρια εργαζόταν στο σπίτι του στην πόλη Χουτσιτάν, όταν ξαφνικά η γη άρχισε να τρέμει. Όπως είπε προσπάθησε να βγει έξω από το σπίτι, αλλά το οδόστρωμα έμοιαζε έτοιμο να υποχωρήσει, ενώ έβλεπε να σοβάδες να πέφτουν από τα κτίρια. 

συντρίμμια στους δρόμους χωριών στην Οαχάκα

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν στον δρόμο, ενώ πάνω από τριάντα κτίρια στην πρωτεύουσα υπέστησαν ζημιές, ανάμεσά τους και κάποια που είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα από τον σεισμό του 2017, στον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 307 άνθρωποι. 

Μετά τον σεισμό, βγήκε προειδοποίηση και για τσουνάμι, όμως ο συναγερμός έληξε νωρίς, καθώς δεν υπήρξαν καταστροφές στις ακτές. 

Τη 19η Σεπτεμβρίου 1985, σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών, μια από τις πιο καταστροφικές στην ιστορία του Μεξικού, είχε χτυπήσει την πρωτεύουσα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους και μετατρέποντας σε σωρούς από συντρίμμια εκατοντάδες κτίρια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top