Κίνα: Γεμάτη... κορωνοϊό αγορά τροφίμων στο Πεκίνο

Μολυσμένοι οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών

Οι Αρχές κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για την αποφυγή ενός δεύτερου κύμματος του ιού στο Πεκίνο / Reuters

Ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρήθηκε σε αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο Πεκίνο όταν οι Αρχές ανακάλυψαν πως οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών ήταν μολυσμένοι από κορωνοϊό. 

Προειδοποιεί ο ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός επανεμφανίστηκε στο Πεκίνο

Σύμφωνα με τους Κινέζους αξιωματούχους, ίσως η χαμηλή θερμοκρασία και η υψηλή υγρασία ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό.

Η προκαταρκτική τους έκθεση έρχεται την ώρα που η πρωτεύουσα της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του ιού την τελευταία εβδομάδα, τα οποία συνδέονται με την τεράστια αγορά τροφίμων Σινφάντι, όπου βρίσκονται αποθήκες και χώροι αγοραπωλησίας συνολικής έκτασης όσο 160 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο ξέσπασμα του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθούν πάνω από 100 άτομα και δημιούργησε φόβους για ευρύτερη διασπορά του ιού στην Κίνα.

Κίνα: Ξανά σε καραντίνα δέκα περιοχές στο Πεκίνο

Μεταξύ των ασθενών που εργάζονταν στην αγορά Σινφάντι, οι περισσότεροι απασχολούνταν στους πάγκους θαλασσινών και ακολουθούσαν αυτοί που εργάζονταν στο τμήμα βοδινού και πρόβειου κρέατος, ενώ οι ασθενείς από την αγορά θαλασσινών εμφάνισαν συμπτώματα νωρίτερα από άλλους, δήλωσε την Πέμπτη σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γου Ζουνγόου, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top