Μαντλίν: Τα λάθη της γερμανικής αστυνομίας - Ενδέχεται να χάθηκαν στοιχεία

Τι αναφέρει σε δημοσίευμα του Der Spiegel

Η γερμανική αστυνομία αντιμετωπίζει κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, αποκάλυψε την Παρασκευή το περιοδικό Der Spiegel. 

Υπόθεση Μαντλίν: Και ηλικιωμένες γυναίκες στο στόχαστρο του Γερμανού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική αστυνομία άνοιξε και πάλι τον φάκελο της εξαφάνισης το 2007 της τρίχρονης τότε Μαντλίν ΜακΚάν, ανακοινώνοντας πριν από δέκα ημέρες ότι έχει εντοπίσει έναν ύποπτο, τον 43χρονο Κρίστιαν Μπ., έναν πολυ-υπότροπο παιδεραστή, που σήμερα βρίσκεται σε φυλακή του Κιέλου.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν ψάχνουν αγωνιωδώς ακόμα λύση στην εξαφάνιση του παιδιού τους. AP Images

Τα λάθη της γερμανικής αστυνομίας

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του υπόπτου από το 2013, έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα που δηλώνει ότι ήταν συνάδελφος του Κρίστιαν Mπ. την εποχή της εξαφάνισης. Με βάση αυτή την μαρτυρία, η αστυνομία του Μπρούνσβικ κάλεσε αμέσως τον Κρίστιαν Μπ. για να καταθέσει ως μάρτυρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Υπόθεση Μαντλίν: «Ο παιδόφιλος τη σκότωσε λίγο μετά την απαγωγή της»

Στο επίσημο email που του απηύθυνε στις 4 Νοεμβρίου 2013, το οποίο το γερμανικό περιοδικό βεβαιώνει ότι έχει δει, η αστυνομία δηλώνει ξεκάθαρα στον ύποπτο ότι θέλει από αυτόν να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Μαντλίν, αφήνοντας στον Κρίστιαν Mπ. αρκετό χρόνο για να καταστρέψει ενδεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία. 

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και δολοφονία της μικρής Μαντλίν στην Πορτογαλία το 2007. AP Images

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες χωρίς να έλθουν σε απευθείας επαφή με ένα πιθανό εγκληματία. Ούτε ο δικηγόρος, ούτε η αστυνομία του Μπρούνσβικ θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικό.

Υπόθεση Μαντλίν: Νεκρή υποστηρίζει ότι είναι Γερμανός εισαγγελέας

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί από γερμανική εκπομπή

Το 2013, η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε για την περίπτωση του Κρίστιαν Μπ., έπειτα από δημοφιλή εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης που επιτρέπει στην αστυνομία να απευθύνει έκκληση σε μάρτυρες. Οι γονείς της Μαντλίν είχαν πάρει τον λόγο μαζί με τον επικεφαλής της βρετανικής έρευνας για την εξαφάνιση, παρουσιάζοντας δύο σκίτσα εν δυνάμει υπόπτων. Ένας άνδρας που δήλωσε ότι εκείνη την εποχή ότι ο Κρίστιαν Μπ. εργαζόταν μαζί του στην Πορτογαλία στον τομέα παροχής υπηρεσιών πισίνας είχε τότε εμφανισθεί.

Daily Mail: Αυτός είναι ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, ο ύποπτος δεν έχει μιλήσει για τα γεγονότα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, και δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top