Υπόθεση Μαντλίν: Θύμα επίθεσης ζητά την επανεξέταση της περίπτωσής της

Παρουσιάζει ομοιότητες με τον βιασμό της 72χρονης Αμερικανίδας

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star για τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση Μαντλίν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά από έκκληση της αστυνομίας να «ανοίξουν στόματα» που γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν στην Πορτογαλία και για τον κύριο ύποπτο. 

Υπόθεση Μαντλίν: Νεκρή υποστηρίζει ότι είναι Γερμανός εισαγγελέας

Αυτή τη φορά, μια γυναίκα από την Ιρλανδία, η οποία έπεσε θύμα βιασμού το 2004 στην Πορτογαλία, ζήτησε από τους ντετέκτιβ που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μαντλίν, να επανεξετάσουν την επίθεση που είχε δεχτεί η ίδια, η οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη δράση του του νέου Γερμανού υπόπτου.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Χέιζελ Μπεχάν εργαζόταν όταν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από έναν άγνωστο στο δωμάτιό της το 2004, στην Πράια ντα Ρόχα της Πορτογαλίας, 30 λεπτά περίπου με το αυτοκίνητο από την περιοχή που απήχθη η Μαντλίν. Ο δράστης δεν συνελήφθη ποτέ.

Οι ομοιότητες των δύο υποθέσων βιασμού

Το αίτημα της Μπεχάν για επανεξέταση της υπόθεσής της ήρθε μετά την έκκληση των Αρχών για πληροφορίες σχετικά με τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρύνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος Γερμανός καταδικάστηκε πρόσφατα για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας στην Πράια ντα Λουζ το 2005. Όπως είπε η Μπεχάν όταν έμαθε για την υπόθεση βιασμού, τρελάθηκε καθώς  «η τακτική και η μέθοδος που χρησιμοποίησε, τα εργαλεία που είχε μαζί του, πόσο καλά το είχε σχεδιάσει» θύμιζαν τη δική της εμπειρία. 

Η γυναίκα εργαζόταν το 2004 ως αντιπρόσωπος για διακοπές, σε ένα θέρετρο στην παραθαλάσσια πόλη Πράια ντα Ρόχα και έπεσε θύμα επίθεσης στο διαμέρισμά της δύο εβδομάδες πριν τα 21α γενέθλιά της.

Υπόθεση Μαντλίν: Εξετάζεται η σύνδεση του παιδόφιλου με εξαφάνιση 16χρονης

«Είχα πάει για ύπνο περίπου στις 1 π.μ και ξύπνησα από κάποιον που έλεγε το όνομά μου. Γύρισα την πλάτη μου και στεκόταν εκεί ένας άντρας με μάσκα ντυμένος με καλσόν και κάτι που έμοιαζε με κορμάκι, ένα μεγάλο μαχαίρι περίπου 30 εκατοστών στο χέρι του», περιέγραψε.

Ο άντρας για τον οποίο είπε στη συνέχεια στην αστυνομία ότι μιλούσε αγγλικά με γερμανική προφορά ήταν περίπου 1.85 στο ύψος. Φορούσε μία μάσκα που κάλυπτε ολόκληρο το κεφάλι του, είπε τόνισε ωστόσο ότι «μπορούσα να δω ότι είχε ξανθά φρύδια, διαπεραστικά μπλε μάτια, ακόμα και στο σκοτάδι». Η Ιρλανδή θυμήθηκε επίσης ότι είχε ένα σημάδι στο πάνω μέρος του δεξιού μηρού του «είτε σημάδι από το καλσόν, είτε σημάδι γέννησης ή τατουάζ».

Όπως σημειώνει σχετικά στο δημοσίευμά του ο Guardian, ο Μπρύκνερ στις περιγραφές των γερμανικών μέσων φέρεται να έχει εκ γενετής σημάδια στο πάνω μέρος του δεξιού του μηρού.

Ο δράστης που επιτέθηκε στη Μπέχαν, έβγαλε τα παπούτσια του στην πόρτα, έστησε μία βιντεοκάμερα στο δωμάτιο και της είπε να μην φωνάζει. Την έσυρε στο σαλόνι και τη έδεσε στον πάγκο πριν βγάλει μία σακούλα με μαστίγια και αλυσίδες. Χρησιμοποιώντας ψαλίδια για να της αφαιρέσει τα ρούχα, τη φίμωσε με κομμάτια ώστε να μην μπορεί να φωνάξει και συνέχισε χτυπώντας και βιάζοντάς τη.

«Μου φάνηκε ότι είχε δουλέψει τα πάντα, είχε ένα σχέδιο και ήταν πολύ προμελετημένο. Καθάριζε συνεχώς τα χέρια του και άλλαξε επανειλημμένα προφυλακτικά. Αυτό συνέχιζε, υποθέτω, για περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες. Όταν τελείωσε, με πήρε από τον πάγκο, αλλά δεν μπορούσα να σηκωθώ επειδή τα σχοινιά είχαν σκάψει το πίσω μέρος των ποδιών μου. Ήθελε να κάνω μια συγκεκριμένη πράξη πάνω του την οποία δεν μπορούσα, ήμουν φιμωμένη» είπε η Μπέχαν.

Μαντλίν: Αποφυλακίζεται ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνισή της

«Εξοργίστηκε και με διέταξε να μπω στο μπάνιο και πήρε το μεγάλο μαχαίρι. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα με σκότωνε, και απείλησα να ουρλιάξω και είπα ότι δεν θα πάω εκεί. Τα χέρια μου ήταν ακόμα δεμένα πίσω από την πλάτη μου και με έσκυψε πάνω από ένα μικρό πάγκο και έβαλε ένα σεντόνι πάνω στο κεφάλι μου. Νόμιζα ότι αυτό ήταν, η ζωή μου τελείωσε. Αλλά κάτω από το σεντόνι τον έβλεπα καθώς έφευγε από την πόρτα, έβαλε τα παπούτσια του και έτρεξε μακριά στο δρόμο», περιέγραψε η άτυχη γυναίκα.

Μάλιστα, τις εβδομάδες πριν την επίθεση η Μπεχάν υποψιαζόταν ότι κάποιος είχε μπει στο δωμάτιό της. «Αρχικά σκέφτηκα ότι απλά είμαι παρανοϊκή, αλλά χάθηκαν λίγα χρήματα και τα πράγματα είχαν μετακινηθεί. Ξέρω τώρα ότι αυτός που μου επιτέθηκε μπήκε στο δωμάτιό μου και με παρακολουθούσε την περίοδο πριν την επίθεση. Εύχομαι τώρα να είχα ακολουθήσει το ένστικτό μου και να το είχα πει σε κάποιον αρμόδιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Μου είπαν να μείνω σιωπηλή»

Όπως υποστήριξε η Μπεχάν, η πορτογαλική αστυνομία ήρθε στο σημείο της επίθεσης, όπου και έγινε αναπαράσταση της φρικτής διαδικασίας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου την εξέτασε γυναικολόγος, αλλά δεν γνωρίζει εάν ελήφθησαν εγκληματολογικά στοιχεία, ενώ δεν έγινε προσπάθεια εξέτασης των πληγών της για αποδεικτικά στοιχεία.

Μάλιστα, όταν επέστρεψε στο δωμάτιο αρκετές μέρες αργότερα με τους γονείς της, η μητέρα της βρήκε ένα νύχι της κοπέλας στο κρεβάτι που πρέπει να είχε βγει κατά την αρχική συμπλοκή με τον δράστη. «Δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι εξέτασαν το δωμάτιο προσεκτικά» είπε χαρακτηριστικά η Μπεχάν.

«Είχα λίγες ελπίδες τα τελευταία 16 χρόνια ότι θα βρουν τον άνδρα που το έκανε αυτό. Μου είπαν τότε ότι θα πρέπει να παραμείνω ήσυχη, ότι αν μιλούσα για το τι είχε συμβεί θα έφερνα κακή δημοσιότητα στο θέρετρο και θα έδιωχνα τους τουρίστες», τόνισε.

«Νομίζω ότι αν η αστυνομία είχε κάνει τη δουλειά της να ερευνήσει τι μου συνέβη, αν αυτός είναι όντως ο ίδιος που επιτέθηκε στην Αμερικανίδα και απήγαγε τη Μαντλίν ΜακΚάν, θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την επίθεση σε αυτήν, και η Μαντλίν θα ήταν τώρα στο σπίτι μαζί με τους γονείς της» είπε.

Η Μπεχάν ζει στην Ιρλανδία με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της και έδωσε κατάθεση στη Μητροπολιτική Αστυνομία που την ενημέρωσε ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την υπόθεσή της και θα επικοινωνούσαν με την πορτογαλική αστυνομία. Η Μπεχάν είπε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε ενημερώσει ότι άλλα άτομα είχαν επικοινωνήσει μαζί της ανεξάρτητα από την επίθεσή σε αυτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top