ΗΠΑ: Ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές

Αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο

Χάρι Χ. Ρότζερς

Ένας άνδρας που αυτοχαρακτηρίστηκε τοπικός επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου επειδή έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πολίτες στη Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Τζορτζ Φλόιντ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο Χιούστον

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της κομητείας Χένρικο της Βιρτζίνια, ο 36χρονος Χάρι Χ. Ρότζερς, κατηγορείται για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό, ενώ μετά τη διεξαγωγή έρευνας ενδέχεται να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

Ο Τραμπ διέταξε την απόσυρση της Εθνοφρουράς – «Όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο»

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ρότζερς οδήγησε σκοπίμως το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων που έκλειναν έναν δρόμο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, διαμαρτυρόμενοι για τον φόνο του Φλόιντ. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από το συμβάν.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Ρότζερς είναι κατ’ ομολογία του και όπως καταδεικνύεται από μια περιήγηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής.

Μάλιστα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVR μετέδωσε αρχειακό υλικό από τον Ρότζερς να φορά τη λευκή ρόμπα, χαρακτηριστική των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, και να κρατά μια σημαία της Συνομοσπονδίας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top