Κορωνοϊός: Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς καταπίνουν καθαριστικά

Πιστεύουν ότι δε θα κολλήσουν μετά τις… προτάσεις Τραμπ

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ κατέληξε πως τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς, ποσοστό 39% εισπνέουν ή καταπίνουν καθαριστικά για να μην κολλήσουν κορωνοϊό

Τραγικός απολογισμός στις ΗΠΑ: Πάνω από 100.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η έρευνα διενεργήθηκε λίγες μέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε δημοσίως αν η χορήγηση τέτοιων προϊόντων και ειδικά χλωρίνης με ένεση θα μπορούσε να θεραπεύσει τη νόσο Covid-19.

Πολλοί από τους ερωτηθέντες στη διαδικτυακή έρευνα που έγινε στις 4 Μαΐου ανέφεραν ότι έπλεναν τα τρόφιμα με λευκαντικό, ότι χρησιμοποιούσαν οικιακά καθαριστικά προϊόντα και απολυμαντικά με γυμνά χέρια και ότι σκόπιμα εισέπνεαν ή κατάπιναν καθαριστικά για να «προστατευτούν» από τον ιό. 

Έρευνα: «Καμπανάκι» για το χάπι που προκρίνει ο Τραμπ για τον κορωνοϊό

Σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν 502 ενήλικες Αμερικανοί, όπως ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Μάλιστα η έρευνα έγινε αφού παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των τηλεφωνικών κλήσεων στα κέντρα δηλητηριάσεων. 

Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες είπε ότι παρουσίασε τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας τον περασμένο μήνα που οφείλεται στη χρήση αυτών των προϊόντων.

Ο Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει χάπια χλωροκίνης

Τα CDC προτείνουν να περιληφθούν στα μηνύματα που αφορούν την πρόληψη της Covid-19 και οδηγίες για τη σωστή χρήση των καθαριστικών και των απολυμαντικών, καθώς επίσης να επισημανθεί ότι πρέπει να φυλάσσονται σε μέρη που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη Τύπου ρώτησε τους επιστήμονες αν η χορήγηση απολυμαντικούς στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία τους. 

Der Spiegel: «Ο ιός δεν προήλθε από κινεζικό εργοστάσιο όπως λέει ο Τραμπ»

Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι κατασκευαστές οικιακών καθαριστικών έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι η κατανάλωση των προϊόντων αυτών είναι επικίνδυνη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top