Ισπανία: Δύο Αμερικανοί θετικοί στον κορωνοϊό μετά το lockdown

Αίρονται τα μέτρα από Δευτέρα - Πάνω από 27.000 οι θάνατοι

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο άνθρωποι που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Βαλένθια της Ισπανίας. Πρόκειται πιθανότατα για τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, αφότου επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς την Ισπανία στα μέσα Μαρτίου.  

Ισπανία: Καταγράφηκαν οι δύο πιο θανατηφόροι μήνες των τελευταίων 10 ετών

Αίρονται μέτρα του lockdown στη Βαλένθια της Ισπανίας

Η περιοχή θα μεταβεί στη φάση 2 της τεσσάρων σταδίων διαδικασίας χαλάρωσης από τη Δευτέρα, με επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις έως και 15 ατόμων, ενώ αίρονται κι ορισμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Υγείας Άνα Μπαρσελό δήλωσε πως οι ταξιδιώτες πιθανότατα δεν είχαν συμμορφωθεί με την υποχρεωτική απομόνωση δύο εβδομάδων μετά την άφιξή τους στην Ισπανία.

Η Ισπανία τιμά τα θύματα του κορωνοϊού - Επίσημο 10ήμερο πένθος

«Δεν έχουν ταξιδέψει απευθείας στη Βαλένθια, αλλά σταμάτησαν σε αεροδρόμια κάπου στη μέση και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη διαδρομή που πήραν, ή αν τελικά ταξίδεψαν στη Βαλένθια με αυτοκίνητο, ή αεροπλάνο», τόνισε η ίδια σε χθεσινή της συνέντευξη Τύπου. Οι αρχές της Βαλένθια δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η υπηκοότητα των ταξιδιωτών, κατά την επικοινωνία τους με το Reuters σήμερα.

Περισσότεροι από 27.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ισπανία

Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, ναι μεν είχαν σχεδόν εξαφανισθεί, αφότου έκλεισαν τα σύνορα της Ισπανίας και εφαρμόσθηκαν περιοριστικά μέτρα για τον πληθυσμό στις 14 Μαρτίου, αλλά οι αρχές θα παρακολουθούν πολύ στενά οποιαδήποτε επανεμφάνιση. 

Να σημειωθεί ότι, η οικονομία της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις παραθεριστικές δομές της τον Ιούλιο.

BBC: Αυτές είναι οι 5 χώρες που «βάζουν μπρος» την οικονομία τους

Με περισσότερους από 27.000 θανάτους και σχεδόν 238.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, η Ισπανία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στην Ευρώπη.

Νέα παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού στην Ισπανία

Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση θα διαβουλευθεί με διάφορα πολιτικά κόμματα το ενδεχόμενο να επιδιώξει άλλη μία παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τον κορωνοϊό για μετά τις 7 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία-Χεσούς Μοντέρο.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα αποκαλύψει το σαββατοκύριακο την απόφαση της κυβέρνησης για μια τέτοια παράταση, η οποία πρέπει να εγκριθεί κι από το Κοινοβούλιο. 

Ισπανία: Τέλος η καραντίνα για τους τουρίστες - Μόλις 50 οι νέοι θάνατοι

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θεσπίσθηκε για πρώτη φορά στα μέσα Μαρτίου, επιβάλλοντας κάποια από τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top