Ισπανία: Τέλος η καραντίνα για τους τουρίστες - Μόλις 50 οι νέοι θάνατοι

Τέλος το lockdown και στις μεγάλες πόλεις της χώρας

Την κατιούσα έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η μαύρη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, ενώ την ίδια ώρα η χώρα ετοιμάζεται να άρει την υποχρεωτική καραντίνα τουριστών στη χώρα και να αρχίσει την άρση των μέτρων σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα μόλις 50 νέους θανάτους από τον Covid-19, στην ένατη κατά σειρά ημέρα, όπου ο ημερήσιος απολογισμός νεκρών στη χώρα κυμαίνεται κάτω του 100. 

Ανησυχία στην Ισπανία: Με κατάθλιψη ένα στα έξι παιδιά κατά την καραντίνα

Το σύνολο των θανάτων από κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 26.834, την ώρα που διαγνώστηκαν 132 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να βρίσκεται στα 235.400, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο.

Τέλος η καραντίνα σε ξένους τουρίστες

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία θα άρει την υποχρέωση για τους ξένους τουρίστες να μπαίνουν σε καραντίνα 14ημερών από την 1η Ιουλίου, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Ισπανία: Παιδικές κούκλες «πολεμιστές» στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Με τους παρόντες περιορισμούς οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα πρέπει να απομονώνονται για δύο εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια είχε ήδη ανακοινώσει ότι το μέτρο επρόκειτο να αρθεί τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

Τέλος το lockdown στις μεγάλες ισπανικές πόλεις

Οι κάτοικοι της Μαδρίτης θα επιστρέψουν από σήμερα στα πάρκα και τις ταράτσες, ενώ σε άλλες περιοχές της Ισπανίας που επλήγησαν λιγότερο από την επιδημία του κορωνοϊού οι Ισπανοί θα μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα έπειτα από 10 εβδομάδες ενός από τα πιο σκληρά lockdown παγκοσμίως.

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν ξεκινούν με τη σειρά τους την πρώτη φάση της χαλάρωσης του lockdown, η οποία στην υπόλοιπη Ισπανία ξεκίνησε πριν 15 ήμερες.

Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την πανδημία covid-19, από την οποία μολύνθηκαν 235.772 άνθρωποι στην Ισπανία και 28.752 έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών μπορούν να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων. Επίσης άνοιξαν ξανά τα πάρκα της Μαδρίτης.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Παρά την άρση των μέτρων, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο μέσα στα κτίρια, όσο και στους δημόσιους χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η υπόλοιπη χώρα, 22 εκατομμύρια κάτοικοι σε σύνολο 47 εκατομμυρίων που μετρά η Ισπανία, περνά στη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των μέτρων, η οποία θα προχωρήσει σταδιακά ως το τέλος Ιουνίου. Εκεί επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top