Μετά- Brexit εποχή: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Βρετανίας

Μέχρι το τέλος του έτους η διορία για τη σχέση ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου

To Hνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να ριχτεί στη μάχη για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, στη σκιά του Brexit- Reuters

Μέσω τηλεδιάσκεψης ξεκινούν σήμερα τις εμπορικές τους συνομιλίες οι ΗΠΑ και η Βρετανία, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης λόγω του κορωνοϊού.

Αποκάλυψη Μπόρις Τζόνσον: Προετοιμάζονταν για τον θάνατό μου! 

Οι συζητήσεις αυτές θα είναι οι πρώτες σημαντικές εμπορικές διαπραγματεύσεις της Ουάσινγκτον για το 2020 και θα πραγματοποιηθούν την ώρα που η Βρετανία προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την εμπορική της σχέση με την ΕΕ, με τη διορία να λήγει στο τέλος του έτους.

Βρετανία: Αυτό το όνομα θα δώσει ο Μπόρις Τζόνσον στον νεογέννητο γιο του

Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ, δημοσίευσε πριν από περίπου έναν χρόνο τους στόχους των ΗΠΑ, στους οποίους περιλαμβάνονται πλήρης πρόσβαση των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στην αγορά της Βρετανίας και μειωμένοι δασμοί για τα αμερικανικά μεταποιητικά προϊόντα.

Ντόναλντ Τραμπ: «Η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να χάσω τις εκλογές»

Η γεωργία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα των συνομιλιών, καθώς το Λονδίνο είναι αντίθετο στα γενετικά τροποποιημένα αμερικανικά προϊόντα και στη χορήγηση αντιβιοτικών στα πουλερικά. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να «κάνει σκληρό παζάρι», ενώ η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρους έχει τονίσει ότι η Βρετανία δεν θα ρίξει τα στάνταρτ της σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

Οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν αρχικά δύο εβδομάδες, επεσήμανε η βρετανική πρεσβεία στις ΗΠΑ. Επόμενοι γύροι διαπραγματεύσεων θα διεξάγονται περίπου κάθε έξι εβδομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top