ΗΠΑ: Σε σοβαρή κατάσταση δύο παιδιά από τη φλεγμονώδη νόσο

Το ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και το άλλο σε ΜΕΘ

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως / Reuters

Μετά τη Βρετανία, όπου οι γιατροί ανησυχούν ιδιαίτερα για την παρουσία φλεγμονώδους νόσου στα παιδιά, η οποία φαίνεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό, τώρα και οι ΗΠΑ ανέφερε παρόμοιες περιπτώσεις. 

Βρετανία: Σοβαρή φλεγμονώδης νόσος «χτυπά» θανατηφόρα τα παιδιά

Πιο συγκεκριμένα, τρία παιδιά που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ηλικίας από 6 μηνών έως 8 ετών, λαμβάνουν θεραπεία στο Columbia University Medical Center της Νέας Υόρκης και όλα εμφανίζουν πυρετό και φλεγμονή στην καρδιά και την κοιλιακή χώρα.

Από τα τρία παιδιά, το ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ένα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και το τρίτο έχει πάρει εξιτήριο.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο απολύτως πρώτο στάδιο και προσπαθούμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται», δήλωσε ο δρ. Μαρκ Γκόρελικ. Μάλιστα, στον δρ. Γκόρελικ ζητήθηκε να διαπιστώσει αν πρόκειται για τη νόσο «Kawasaki», την οποία όμως απέρριψε, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για παρόμοια νόσο, η οποία προκαλείται από έναν μολυσματικό παράγοντα που προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα τρία κρούσματα στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκαν μετά από έκθεση που δημοσίευσε το πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, στην οποία αναφέρεται ότι ένα βρέφος 6 μηνών εισήχθη στο νοσοκομείο με νόσο «Kawasaki», όμως αργότερα διαγνώστηκε με Covid-19.

Κορωνοϊός: Κορυφαία γιατρός στη Νέα Υόρκη έδωσε τέλος στη ζωή της

Κατά τις προκαταρκτικές έρευνες από το Columbia, αποφάνθηκε ότι τουλάχιστον δύο από τα παιδιά έχουν ένα γονίδιο το οποίο ενδεχομένως να αλλοιώνει την αντίδραση του ανοσοποιητικού τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top