Σόιμπλε: «Δεν υποχωρούν όλα μπροστά στην ανθρώπινη ζωή»

Προκλητική δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε κυνική δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω από όλα.

Ευρώπη: Υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας για μιας ακόμα φορά πρόκρινε τη σημασία των αριθμών και της οικονομίας, η οποία κατά τον ίδιο είναι πιο σημαντική από τις ανθρώπινες ζωές που απειλούνται εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε όλοι», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Ραγίζει καρδιές 4χρονος με κορωνοϊό - «Μαμά πότε θα σταματήσει αυτό;»

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ακόμα πως το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, αναφερόμενος στα προγράμματα ανάκαμψης των εθνικών οικονομιών των κρατών που πλήττονται από την πανδημία. 

«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης», είπε.

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν πλαζ, ξενοδοχεία, αθλητικά και εμπορικά κέντρα

Σημείωσε ακόμα πως για να χαλαρώσει η Γερμανία τα περιοριστικά μέτρα δε θα πρέπει να εμπιστευθεί αποκλειστικά τους επιδημιολόγους, αλλά θα πρέπει να σταθμίσει και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, καθώς όπως είπε αν κλείσουν τα πάντα για τα επόμενα δύο χρόνια, αυτό θα έχει τρομακτικές συνέπειες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top