Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν πλαζ, ξενοδοχεία, αθλητικά και εμπορικά κέντρα

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες… το μεγάλο αγκάθι 

Ένα βήμα πριν την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με την 4η Μαΐου να είναι η ημέρα ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Τις επόμενες ώρες «κλειδώνουν» οι ημερομηνίες αλλά και οι κανόνες με τους οποίους θα συνεχιστεί η ζωή μας. 
Δύσκολο σταυρόλεξο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμη καταλήξει πως θα γίνει η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στην τελική ευθεία το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα- Οι τρεις φάσεις

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες… το μεγάλο αγκάθι 

Όμως ο σχεδιασμός από την υλοποίηση απαιτεί να έχει εξεταστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια. Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες παραμένει το μεγάλο αγκάθι.

Πιθανόν να παραταθεί η σχολική χρονιά και να ξεκινήσει η νέα νωρίτερα

Στα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι στις:
-11 Μαΐου να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των γυμνάσιων και των λυκείων  
-25 Μαΐου ή 1η Ιουνίου να ανοίξουν τα δημοτικά και οι παιδικοί σταθμοί και να παραταθεί για τρεις εβδομάδες το σχολικό έτος.

Τι μέτρα όμως ακολουθούν άλλες χώρες;

Στη Γαλλία ο υπουργός παιδείας ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία φορώντας μάσκες, ενώ πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Νότιας Κορέας που επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για τις εξετάσεις. Δεκάδες υποψήφιοι έδωσαν γραπτές εξετάσεις σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Οι πολίτες μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 4 Μαΐου που η επανεκκίνηση θα ξεκινήσει από το λιανεμπόριο. Μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια κέντρα αισθητικής ετοιμάζονται να ανοίξουν. Τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια έχουν ήδη πάρει φωτιά.

Μόνο στο Star: Πότε ανοίγουν πλαζ και αθλητικές εγκαταστάσεις

Το περπάτημα και το τζόκινγκ  που τόσο πολύ αγαπήσαμε τον καιρό της καραντίνας, θα μπορεί να γίνεται από τις 4 Μαΐου και σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ θα επιτρέπεται η προπόνηση σε ατομικά αθλήματα, όπως το τένις και η σκοποβολή.

Από την ίδια ημέρα θα μπορούμε να κάνουμε και τις πρώτες βουτιές, αφού θα επιτραπεί και πάλι το κολύμπι.
Το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου παίρνει μπροστά η εστίαση             

Μέχρι τα τέλη Μαΐου,  εστιατόρια και καφέ θα αρχίσουν να λειτουργούν σταδιακά και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τα τραπέζια σε απόσταση ασφάλειας. 

Πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Από τις 15 έως τις 30 Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων με έλεγχο εισόδου και αριθμό ατόμων.

Μέχρι 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

Η τρίτη φάση θα αφορά εξ ολοκλήρου στον τουρισμό. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την 1η Ιουλίου ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.

Χρυσοχοΐδης: «Θα κερδίσουμε και αυτόν τον πόλεμο»

«Θα κερδίσουμε και αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε στην Καθημερινή ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μίλησε για το στοίχημα που έδωσε το κράτος σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

«Κάθε υπηρεσία είναι ένας μικρός στρατός. Χωρίς σχέδιο είναι ένα μπουλούκι από ανέτοιμους. Με ετοιμότητα και πρόγραμμα γίνονται μαχητές πρώτης γραμμής. Υπάρχει κράτος για να διευθύνει. Οι πολίτες ανταποκρίνονται, συνεργάζονται, αυτοπειθαρχούν όταν το προσωπικό συμφέρον ταυτίζεται με το κοινό καλό» είπε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top