Ευρώπη: Υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγουν ξανά τα σχολεία

Οι σχολικές τσάντες βγαίνουν ξανά από την ντουλάπα

Οι σχολικές τσάντες βγαίνουν ξανά από την ντουλάπα. Δείτε υπό ποιες προϋποθέσεις οι Ευρωπαίοι μαθητές θα μπουν ξανά στις τάξεις τους.

ΑΠΘ: Οριστική έξοδο από το lockdown στις αρχές Ιουλίου - Κρίσιμος ο Ιούνιος

Κεραμέως: «Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί»

Γαλλία

Οι Γάλλοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τους με μάσκες, μετά από ένα παρατεταμένο διάλειμμα αρκετών εβδομάδων. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Μαΐου μόνον για όσους είναι 11 ετών και πάνω.

Κορωνοϊός: O ΠΟΥ βάζει «φρένο» στα διαβατήρια ανοσίας

Ολλανδία

Στα βήματα της Γαλλίας και η Ολλανδία. Στις 11 Μαΐου ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ τα λύκεια στις 2 Ιουνίου. Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη θα είναι μειωμένος ενώ θα παρακολουθούν μόνο τις μισές ώρες διδασκαλίας και η παράδοση θα συνεχίζεται στο σπίτι μέσω διαδικτύου. 

Ιταλία - Ισπανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τα σχολεία στην Ιταλία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τον Σεπτέμβριο. Στην Ισπανία, πάλι, ίσως γίνουν κάποια μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, από σήμερα τα παιδιά κάτω των 14 ετών μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους έστω για μία ώρα.

Γερμανία

Η Δανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία. Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο και τη Σαξονία, οι καθηγητές  έχουν ήδη υποδεχτεί τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις θερινές εξετάσεις. Το παράδειγμά της ετοιμάζεται να ακολουθήσει και η Αυστρία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top