Κορωνοϊός: Σάλος με τις δηλώσεις Τραμπ - Τα ΜΜΕ κατηγορεί ο Λευκός Οίκος

Την ενδοφλέβια χορήγηση απολυμαντικού είχε προτείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ντόναλντ Τραμπ

Σάλο έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα για ακόμη μια φορά οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αυτήν τη φορά προτείνει ακτινοβόληση των ασθενών κορωνοϊού με υπεριώδη ακτινοβολία και ενδοφλέβια χορήγηση κάποιου είδους απολυμαντικού στον οργανισμό. Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για την έκταση που πήρε το θέμα.

Βολές Πομπέο κατά Κίνας: Είχε κρούσματα κορωνοϊού από τον Νοέμβριο

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός μόνον με τη χρήση απολυμαντικού κι οι οποίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

Κορωνοϊός: Τι είναι η «σιωπηλή υποξία» και πώς σκοτώνει αθόρυβα

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κορωνοϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

«Μπορείτε να βασισθείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα», πρόσθεσε η ίδια υπαινικτικά.

Σάλος με τις δηλώσεις Τραμπ για ενδοφλέβια χορήγηση απολυμαντικού

Ειδικότερα, φαίνεται πως προχώρησε στις συγκεκριμένες «προτάσεις» μετά από αμερικανική έρευνα, την οποία ωστόσο παρερμήνευσε, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Βλέπω ότι το απολυμαντικό χτυπάει τον κορωνοϊό σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό (του οργανισμού), ή κάτι σχεδόν σαν έναν καθαρισμό;», αναρωτήθηκε ο Τραμπ στη συνέντευξη αυτή.

Τι αναφέρει η έρευνα

Όσον αφορά στην έρευνα, οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός που επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες. Αντίθετα, χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι τρεις εχθροί του κορωνοϊού: Ήλιος, ζέστη και υγρασία

«Παρατηρήσαμε αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο με τη θερμοκρασία όσο και με την υγρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας ή της υγρασίας ή και των δύο γενικά δεν ευνοεί τον ιό», τόνισε ο ίδιος παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας.

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις ελπίδες ότι ο κορωνοϊός θα μιμηθεί τη συμπεριφορά άλλων αναπνευστικών ασθενειών, όπως η γρίπη, η οποία γενικά είναι λιγότερο μολυσματική όταν αυξάνεται η θερμοκρασία.

 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top