Σφαγή στον Λίβανο: Σκότωσε γυναίκα, αδελφό, δύο παιδιά κι άλλους πέντε

Για «έγκλημα τιμής» κάνει λόγο το Reuters

Για τη χειρότερη μαζική δολοφονία που έχει σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια στον Λίβανο, κάνει λόγο πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας, όσον αφορά στη δολοφονία εννιά ατόμων από ένοπλο σε ορεινό χωριό.

Μακελειό στον Καναδά: Μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και εκτέλεσε 19 άτομα

Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπαακλίνε, 45 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Βηρυτού. Ο ένοπλος σκότωσε τη γυναίκα του και άλλους οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού του. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά. 

Μακελειό Ταϊλάνδη: 29 οι νεκροί- Τα κίνητρα του δράστη ήταν «προσωπικά»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος διέφυγε αφού μαχαίρωσε τη γυναίκα του. Πυροβόλησε τα θύματα με καραμπίνα. 

Το δημόσιο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA μετέδωσε ότι το κίνητρό του παραμένει ασαφές. Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ωστόσο είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι επρόκειτο για «έγκλημα τιμής». Τα πέντε από τα θύματα ήταν Σύροι και μεταξύ αυτών ήταν και δύο παιδιά ηλικίας 15 και 10 ετών που διέμεναν σε ένα γιαπί, όπου έγινε η σφαγή.

Τέλος, το Associated Press σημειώνει ότι η μαζική δολοφονία σημειώθηκε τη στιγμή που ο Λίβανος βιώνει τη χειρότερη οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση του εδώ και δεκαετίες. Η πτώση της αξίας του τοπικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ οδήγησε σε απότομη αύξηση των τιμών.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις επαναλήφθηκαν χθες Τρίτη, καλώντας το Υπουργικό Συμβούλιο να εργαστεί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στη σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top