Μακελειό Ταϊλάνδη: 29 οι νεκροί- Τα κίνητρα του δράστη ήταν «προσωπικά»

Φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με την πώληση ενός σπιτιού!

Χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας αναμμένα κεριά, τέλεσαν αγρυπνία στη μνήμη των νεκρών από το μακελειό σε εμπορικό κέντρο της Ταϊλάνδης, το περασμένο Σάββατο. Ο τραγικός απολογισμός έφτασε τα 29 θύματα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενός υπαξιωματικού του στρατού στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα.

Μοναχοί προσεύχονταν την ώρα που πολλοί άνθρωποι εναπόθεταν λευκά λουλούδια στη βάση του αγάλματος μιας τοπικής ηρωίδας, της Τάο Σουρανάρι. Κάποιοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Εξαφανίστηκε ο μακελάρης που σκότωσε 20 ανθρώπους!

Τα κίνητρα του δράστη ήταν «προσωπικά»

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο Terminal 21, όπου ταμπουρώθηκε ο δράστης κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού προηγουμένως είχε κλέψει ένα τουφέκι και πυρομαχικά από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε. Ο υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου.

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στους 20 οι νεκροί - Κρατά ακόμα ομήρους ο δράστης

Σύμφωνα με τις ταϊλανδέζικες αρχές, τα κίνητρα του δράστη ήταν «προσωπικά». Ο Τόμα σκότωσε 29 ανθρώπους (πολίτες, συναδέλφους του και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας) και τραυμάτισε άλλους 57.

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ταϊλάνδη...»

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», είπε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Ότσα, από το νοσοκομείο της πόλης όπου επισκέφθηκε τους τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός, που ήταν μέχρι πρόσφατα αρχηγός του στρατού της χώρας, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αντιμετώπιζε κάποιο «προσωπικό πρόβλημα» που είχε σχέση με την πώληση ενός σπιτιού.

Σχολιάζοντας τη κλοπή του όπλου και των πυρομαχικών από τη στρατιωτική βάση, ο Τσαν-Ότσα είπε ότι «δεν οφειλόταν σε αμέλεια» του προσωπικού, αφού υπήρχαν στον χώρο φύλακες. Πρόσθεσε όμως ότι ενισχύθηκαν πλέον τα μέτρα ασφαλείας στο οπλοστάσιο.

Δεκάδες πελάτες και εργαζόμενοι κατάφεραν να διαφύγουν από το πολιορκημένο εμπορικό κέντρο όταν πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το ισόγειο του πολυώροφου κτιρίου και σταδιακά προχώρησαν στην εκκένωση όλου του χώρου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top