Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στους 20 οι νεκροί - Κρατά ακόμα ομήρους ο δράστης

Μετέδιδε live στο Facebook την επίθεση

Δείτε στο βίντεο του Reuters την επιχείρηση της αστυνομίας έξω από το εμπορικό κατάστημα όπου έγινε το μακελειό.

Αστυνομικοί και στρατιώτες εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, όπου ένοπλος κρατά ομήρους και βοήθησαν εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 20 άνθρωποι και πολλοί έχουν τραυματιστεί, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ομήρων.

 

 

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Amarin μετέδωσε απευθείας εικόνες, στις οποίες διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι να τρέχουν έξω από το εμπορικό κέντρο. Κάποιοι κρατούσαν στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά, άλλοι βοηθούσαν ηλικιωμένους.

«Η αστυνομία και ο στρατός ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοήθησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα από το εμπορικό κέντρο. Δεν είναι γνωστό πόσοι βρίσκονται ακόμη εκεί», είπε ο εκπρόσωπος.

 

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε. Φαίνεται ότι τρελάθηκε», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας αναφερόμενος στον δράστη, Τζακραπάντ Τόμα. Νωρίτερα ο στρατιώτης είχε αναρτήσει στο Facebooκ ένα μήνυμα όπου ανέφερε ότι «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους» και μια φωτογραφία, πιθανότατα του δικού  του χεριού να κρατά ένα όπλο.

Στους 20 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του ένοπλου στρατιώτη έχει αυξηθεί στους 20 σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, την οποία επικαλούνται οι τοπικές εφημερίδες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές έστειλαν τη μητέρα του στο σημείο για να τον πείσει να παραδοθεί. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης αρχικά πήγε σε κάποιο σπίτι της πόλης και σκότωσε εκεί δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κατάστημα όπλων μιας στρατιωτικής βάσης και προμηθεύτηκε ένα νέο όπλο. Άνοιξε πυρ και μέσα στη βάση, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα.

Το υπουργείο Άμυνας ζήτησε από όσους μπορούν να δώσουν αίμα για τα θύματα σε τέσσερα νοσοκομεία της πόλης ενώ ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης, ο Απιράτ Κονγκσομπόνγκ διέταξε τους διοικητές να σπεύσουν στην περιοχή και να ξεκινήσουν 
έρευνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top