Γαλλία: Μολύνθηκε από κορωνοϊό το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ

Άγνωστο πώς νόσησαν οι ναύτες

Το πλήρωμα βγαίνει από το αεροπλανοφόρο και εξετάζεται για κορωνοϊό / Reuters

Πάνω από το ένα τρίτο των ναυτών που υπηρετούν στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων την Τετάρτη. 

Γαλλία: Πάνω από 15.000 νεκροί- 4η χώρα παγκοσμίως σε αριθμό θανάτων

Πρόκειται μάλιστα για προσωρινό απολογισμό, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι ναύτες επέστρεψαν εσπευσμένα στη Γαλλία, την περασμένη Κυριακή, μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων.

Μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου, είχαν εξεταστεί 1.767 ναύτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν στο αεροπλανοφόρο. Από αυτούς οι 668 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι 31 νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Τουλόν. Ένας από αυτούς νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Το «Σαρλ ντε Γκολ» είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο όπου εντοπίζονται κρούσματα της ασθένειας. Είχε προηγηθεί το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt, στον Ειρηνικό.

Το αεροπλανοφόρο και μια φρεγάτα που το συνόδευε επέστρεψαν την Κυριακή στην Τουλόν, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, καθώς περίπου 50 ναύτες είχαν προσβληθεί από τον ιό. Το πλήρωμα, συνολικά 1.900 άνθρωποι, τέθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Παράλληλα, ξεκίνησε μια επιχείρηση απολύμανσης των αεροσκαφών και των πλοίων.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πώς μολύνθηκαν οι ναύτες. Το πλήρωμα δεν είχε επαφή με κανέναν αφότου έπιασε στο λιμάνι της Βρέστης στις 13 Μαρτίου, απ’ όπου απέπλευσε δύο ημέρες αργότερα.

Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί, εξέφρασε την υποστήριξή της στους ναύτες και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top