Κορωνοϊός - Τουρκία: Θα ασθενήσει το 60% ισχυρίζονται Τούρκοι επιστήμονες

Ο Ερντογάν διαμηνύει ότι όλα είναι... υπό έλεγχο

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί τον κορωνοϊό, την ώρα που τα κρούσματα στην Τουρκία είναι περισσότερα από 61.000 εκείνος διαβεβαιώνει τον λαό του πώς τα έχει όλα υπό έλεγχο με την αντιπολίτευση να τον στήνει στον τοίχο.

Ερντογάν: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και το ερχόμενο ΣΚ

Η Τουρκία κινδυνεύει να γίνει η νέα Ιταλία, καθώς η λίστα των νεκρών μέσα σε 24 ώρες έχει καταγράψει 1.296 ονόματα, ενώ 443 υπάλληλοι του Δήμου της Κωνσταντινούπολης έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, για τον Σουλτάνο όλα λειτουργούν ρολόι.

«Καταγράφουμε σημαντική πρόοδο στο θέμα του ελέγχου της επιδημίας. Η Τουρκία με τα μέτρα που έχει λάβει είναι από τις χώρες που έχει καταφέρει να θέσουν πιο γρήγορα την επιδημία υπό έλεγχο», εξακολουθεί να υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νέα 48ωρη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας

Μετά την επιτυχημένη αιφνίδια καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας της Παρασκευής με τους Τούρκους να πιάνονται στα χέρια, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει πώς αυτό θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο σε 31 μεγάλες πόλεις.

Ακόμη ένα δραστικό μέτρο είναι η απόφασή του να αποφυλακίσει χιλιάδες κρατούμενους, καθώς θεωρεί πώς αν κολλήσουν μέσα στα κελιά τους η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη.

Τουρκία: Στους 1.296 οι νεκροί - Πιθανή μια νέα καραντίνα

Θα ασθενήσει το 60% ισχυρίζονται Τούρκοι επιστήμονες

Οι Τούρκοι επιστήμονες  προειδοποιούν πώς σύντομα η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και ισχυρίζονται ότι μέχρι να ασθενήσει το 50-60% του πληθυσμού «Θα είμαστε υποχρεωμένοι να ασχολούμαστε με αυτή την επιδημία».

Επιπλέον, πιστεύουν ότι θα υπάρξει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, όπως και πολλοί άλλοι. «Δεν είναι παράλογο να σκεφτούμε ότι κοντά στις 25 Απριλίου θα κάνει peak», τονίζουν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top