Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία - Το χειρότερο ως σήμερα στην Ευρώπη

Η χώρα πλήττεται από τον κορωνοϊό

Μέσα σε 24 ώρες 980 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του Covid-19 στα 8.958, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παραμένει στο νοσοκομείο.

Με χειρονομίες είπε «ευχαριστώ» στους γιατρούς ο Μπόρις Τζόνσον

Αυτός ο απολογισμός είναι χειρότερος από τον υψηλότερο που ανέφερε στις 28 Μαρτίου η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Ευρώπη.

«Όσο ζεστός κι αν είναι ο καιρός, όσο ελκυστικό κι αν είναι το πάρκο ή η παραλία σας, πρέπει όλοι να μείνετε στα σπίτια σας. Επειδή στα νοσοκομεία της χώρας, το προσωπικό μάχεται μέρα και νύχτα για να ανασάνουν οι ασθενείς που είναι σε απελπιστική κατάσταση», είπε ο Χάνκοκ απευθυνόμενος στους Βρετανούς που θα θελήσουν να επωφεληθούν από την καλοκαιρία για να εκδράμουν.

Κορωνοϊός: Νέα δραματική αύξηση των θυμάτων στη Βρετανία - 938 σε ένα 24ωρο

Μια θετική είδηση σε αυτό το ζοφερό τοπίο, ο 55χρονος πρωθυπουργός που αναρρώνει στο νοσοκομείο, αφού βγήκε από την εντατική, σηκώθηκε και «κάνει σύντομους περιπάτους ανάμεσα στις περιόδους ανάπαυσης, στο πλαίσιο της θεραπείας που λαμβάνει για την αποκατάστασή του», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top