Ισπανία: Ακόμη 932 νεκροί από κορωνοϊό - Για δεύτερη μέρα πάνω από 900

Νωρίτερα από το αναμενόμενο η κορύφωση του ιού στη Βρετανία

Ισπανία κορωνοϊός

Άλλους 932 θανάτους από κορωνοϊό κατέγραψε η Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας δραματικά τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 10.935.

Σκηνές πολέμου στην Ισπανία - «Πεθαίνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών»

Είναι η δεύτερη ημέρα, κατά την οποία καταγράφονται περισσότεροι από 900 θανάτους. Πλέον, τα κρούσματα έφτασαν τα 117.710 από τα 110.238 που καταγράφηκαν την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο η κορύφωση του ιού στη Βρετανία

Η κορύφωση του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στη Βρετανία θα έρθει λίγο νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ.

«Η μοντελοποίηση δείχνει ότι η κορύφωση θα έρθει λίγο νωρίτερα από αυτό που αναμενόταν προηγουμένως, τις επόμενες εβδομάδες, αλλά αυτό συναρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πόσοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε ο Χάνκοκ στον ραδιοσταθμό του BBC.

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό - 569 άτομα σε 24 ώρες

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα σε δηλώσεις που έκανε στο ITV ότι «δεν έχει ιδέα» αν σήμερα τελειώνει η καραντίνα μιας εβδομάδας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον ιό.

«Δεν γνωρίζω σχετικά με την προσωπική ιατρική του κατάσταση. Αυτό που ξέρω είναι ότι εργάζομαι μαζί του καθημερινά σε αυτήν την κρίση. Εργάζεται απίστευτα σκληρά», πρόσθεσε μιλώντας στο ITV. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top