Σκηνές πολέμου στην Ισπανία - «Πεθαίνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών»

Έλληνας γιατρός περιγράφει τον εφιάλτη που ζει σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης

Σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία της Ισπανίας περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου ο Έλληνας γιατρός, Βαγγέλης Παπουτσιδάκης. Όπως αποκαλύπτει, μιλά για τους ανθρώπους που βλέπει να χάνονται από τον κορωνοϊό και την επιθυμία που εκφράζουν να μιλήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, λίγο πριν το τέλος.

Ισπανία: 950 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό σε μόλις 24 ώρες!

Ο Βαγγέλης Παπουτσιδάκης εργάζεται σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και περιγράφει με λεπτομέρεια τις δύσκολες στιγμές που βλέπει, καθώς έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου. 

«Στην εντατική και δεν ξέρεις ποιον να διασωληνώσεις πρώτα. Δεν ειναι εύκολο, ειναι πολύ δύσκολο και κυρίως εμείς επειδή αυτό κρατάει αρκετό καιρό έχουμε αρχίσει λίγο και πέφτουμε ψυχολογικά, γιατί ειναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό. Βλέπεις να πεθαίνουν συνέχεια τόσοι άνθρωποι όλων των ηλικιών, ειναι πρωτόγνωρο για όλες τις ειδικότητες. Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε μορφίνη, αλλά το στάδιο όπου αρχίζεις να χάνεις οξυγόνο ειναι αρκετά επώδυνο γιατί νιώθεις ότι πνίγεσαι», περιγράφει σοκαρισμένος ο Έλληνας γιατρός. 

Ισπανία: Τέλος σε κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα για 2 εβδομάδες

«Μας ζητούν να μιλήσουν με τους δικούς τους πριν το τέλος»

Όπως αναφέρει ο Έλληνας γιατρός, οι ασθενείς ζητάνε απεγνωσμένα από τις νοσηλεύτριες που διαθέτουν κινητό ή τάμπλετ να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους συγγενείς.

Μάλιστα, άλλο νοσοκομείο στην ισπανική πόλη, προβλέπει επισκεπτήριο για ένα συγγενή των ασθενών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Ελληνίδα από Ισπανία: «Είναι μια πόλη φάντασμα, πρέπει να το πάρετε σοβαρά»

Γεμάτα τα δωμάτια των νοσοκομείων

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτική, καθώς οι περισσότεροι θάλαμοι είναι γεμάτοι.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας γιατρός, είναι τόσα πολλά τα περιστατικά που οι ασθενείς είναι ο ένας πάνω στον άλλον και η κλινική εικόνα του ασθενή αλλάζει πολύ γρήγορα. Μπορεί να δεις έναν ασθενή που ειναι καλά και σε δώδεκα ώρες να επιδεινωθεί ραγδαία η κατάστασή του.  

«Όλα τα νοσοκομεία ειναι γεμάτα, όλη η εντατική ειναι γεμάτη. Δεν έχουμε κρεβάτι ούτε στο νοσοκομείο μου ούτε αλλού στη Βαρκελώνη και το χειρότερο θα επιδεινωθεί τις επόμενες 15 ημέρες».

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο γιατρός, αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο ήταν μια 90χρονη γιαγιά που έδωσε τον αναπνευστήρα της σε έναν νεότερο και μετά από λίγο ξεψύχησε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top