Ελληνίδα από Ισπανία: «Είναι μια πόλη φάντασμα, πρέπει να το πάρετε σοβαρά»

Στους 9.053 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 102.136 τα κρούσματα

Ξεπέρασε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα τους 800 ο αριθμός των νέων νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 864 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 9.053, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τις 102.136. 

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων για πέμπτη ημέρα στην Ισπανία - Στους 864 οι νεκροί

Αποκλειστικά στο Star Ελληνίδα που ζει στο Αλικάντε

Η Ελληνίδα Ελένη Δαμιανού, η οποία ζει στο ισπανικό τουριστικό θέρετρο Αλικάντε με την οικογένειά της τα τελευταία επτά χρόνια μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Δέσποινα Μανδελενάκη κι εξηγεί πώς έφτασε ο φονικός ιός ως την πόλη τους. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο Αλικάντε έχουν τα εξοχικά τους πάρα πολλοί άνθρωποι από τη Μαδρίτη. Έτσι, με το που άρχισαν να εφαρμόζονται κάποια μέτρα στην πρωτεύουσα αποφάσισαν να περάσουν τις μέρες της καραντίνας στο εξοχικό τους. 

«Είναι μια πόλη φάντασμα! Τα πρόστιμα τα ίδια είναι πάρα πολύ αυστηρά. Ξεκινάνε από 600 ευρώ έως φυλάκιση. Εσείς στην Ελλάδα πρέπει να το πάρετε πάρα πολύ σοβαρά το θέμα με τα μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί γιατί δεν είναι αστείο», ανέφερε χαρακτηριστικά και προτρέπει τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Επίσης, η Ελένη αναφέρετε και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ισπανική πόλη όπου διαμένει. Όπως χαρακτηριστικά λέει, εκτός από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για να τιμήσουν τους γιατρούς που παλεύουν με την πανδημία, τα Σαββατοκύριακα βάζουν και κάποιο τραγούδι και ανάλογα με τη γειτονιά, κάποιος αναλαμβάνει να παίξει ζωντανά μουσική. 

Απροστάτευτοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές 

Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μια αδιάκοπη καθημερινή μάχη να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Όπως χαρακτηριστικά λένε τα νοσοκομεία είναι εντελώς γεμάτα και οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι φυσικά και συναισθηματικά. 

Υπενθυμίζεται ότι το 15% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην Ισπανία αφορούν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ποσοστό από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top