Ισπανία: Τέλος σε κάθε μη αναγκαία οικονομική δραστηριότητα για 2 εβδομάδες

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε Ισπανία και Ιταλία 

Τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Ο Σάντσεθ είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στην Ιταλία – 92.472 τα κρούσματα

Το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα ισχύσει από την Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου. Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα, πίσω από την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο. Με βάση το πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5.690 (αύξηση κατά 832 σε μία ημέρα).

Μαύρη μέρα για Ισπανία: Άλλοι 832 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Στόχος του νέου μέτρου είναι να περιοριστούν κατά το μέγιστο δυνατό οι μετακινήσεις και κατά συνέπεια η διάδοση του ιού. Στην Ισπανία έχει τεθεί σε εφαρμογή μια από τις πιο αυστηρές καραντίνες στον κόσμο: οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργαστούν (αν δεν είναι εφικτή η τηλεεργασία), να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στον γιατρό ή να βγάλουν τον σκύλο τους μια σύντομη βόλτα.

Πρώτος βασιλικός θάνατος από τον κορωνοϊό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top