Μαύρη μέρα για Ισπανία: Άλλοι 832 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Έφτασαν τους 5.690 συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε Ισπανία και Ιταλία 
 

«Μαύρη» ήταν η Παρασκευή για την Ισπανία, όπου ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά, στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου τα θύματα από τον φονικό ιό έχουν φτάσει τα 5.690, με την Ισπανία να είναι χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μετά την Ιταλία.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248, ενώ οι αρχές αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων, σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από το σημείο κορυφής (pic) της επιδημίας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς, ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την «έκρηξη» των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top