Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 οι νεκροί στην Ιταλία – 92.472 τα κρούσματα

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι θάνατοι στη Βρετανία - 2.314 νεκροί στη Γαλλία

Δείτε στο video απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη συγκλονιστική ανάρτηση Ιταλίδας νοσηλεύτριας για την τελευταία επικοινωνία που είχε ασθενής με την κόρη της
 

Τους 10.023 έφτασαν οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 92.472, ενώ 12.384 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 889 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.974 νέα κρούσματα. 1.434 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.856 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 26.676 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 39.533 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 39.415 και οι νεκροί 5.944 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 12.383 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.344. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 7.930, με 362 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι ουσιαστικά σταθερός, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει σε πολύ υψηλά.

Κορωνοϊός: O Tραμπ εξετάζει την επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη

Η Αλβανία στέλνει βοήθεια στην Ιταλία

Η Αλβανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έστειλε μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στη γειτονική Ιταλία σήμερα, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα θα καταβάλει 11 εκατομμύρια λέκ (περίπου 90 χιλιάδες ευρώ) για να πληρώσει τους 30 εθελοντές οι οποίοι θα εργαστούν για έναν μήνα στην περιοχή του Μπέργκαμο, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Στην Αλβανία έχουν καταγραφεί 197 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας και 10 θάνατοι. Στην Ιταλία, με πάνω από 9.000 νεκρούς, η περιοχή του Μπέργκαμο είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο.

Μαύρη μέρα για Ισπανία: Άλλοι 832 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι θάνατοι

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στη Βρετανία, με 260 νέους θανάτους να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019 και των ανθρώπων που έχουν επίσημα καταγραφεί ως μολυνθέντες από τον ιό στους 17.089.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. (NHS).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο. Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (...) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν σε αυτήν την κρίση και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Σαρώνει τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 100.000 τα κρούσματα

Γαλλία: Στους 2.314 οι νεκροί

Άλλοι 319 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες σε νοσοκομεία της Γαλλίας από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.314, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Με βάση τον νέο απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τις 17.620 (+1.888). Από αυτούς τους ασθενείς, οι 4.273 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση τη λήψη της απόφασης για απαγόρευση των μετακινήσεων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν ανέβαλε τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση τη λήψη της απόφασης για απαγόρευση των μετακινήσεων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν ανέβαλε τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Τουρκία: 108 νεκροί – Οι Αρχοί περιορίζουν τις μεταφορές 

Στους 108 ανέρχονται οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία, αφού άλλοι 16 άνθρωποι υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.704 και έφτασε τα 7.402, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν άλλα 7.641 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξεταστεί 55.464 άνθρωποι αφότου ξέσπασε η επιδημία.

Η Τουρκία σταμάτησε σήμερα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες, Παρασκευή, να υπάρξει «μια εθελοντική καραντίνα», στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.

Όμως αφού ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στις 5.698 με 92 νεκρούς, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), απηύθυνε έκκληση να επιβληθεί συνολικός περιορισμός.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, σταματώντας τις διεθνείς πτήσεις, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ των πόλεων και θέτοντας υπό την έγκριση της κυβέρνησης άλλες εσωτερικές μετακινήσεις.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε πως από αύριο θα σταματήσει όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου και θα περιορίσει τις εσωτερικές πτήσεις σε αυτές προς και από 14 μεγάλες πόλεις.

Οι εσωτερικές πτήσεις που εξυπηρετούν τις πόλεις Άγκυρα, Αττάλεια, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καισάρεια, Ικόνιο, Μαλάτια, Σαμσούντα, Τραπεζούντα και Βαν θα πραγματοποιούνται, όμως οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο που να αποδεικνύει πως τους επιτρέπεται από τον κυβερνήτη τους να ταξιδέψουν, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top