Ο θάνατος απλώνεται στις ΗΠΑ: 1.169 νεκροί από κορωνοϊό σε μια μέρα

Και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα στη Φλόριντα

Δραματική είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου αυξάνεται με αστραπιαίους ρυθμούς κάθε μέρα ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό. Μέσα σε μια μέρα καταγράφηκαν 30.000 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 1.169.

Γιατί ο κορωνοϊός μεταδίδεται και με τον αέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς τα στοιχεία αυτά καταγράφηκαν από τις 20:30 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη.

Ο Σωτήρης Τσιόρδας είχε προβλέψει πανδημία πριν από 6 μήνες

Πλέον ο αριθμός των θυμάτων του Covid-19 στις ΗΠΑ έχουν φτάσει τα 5.926 και τα κρούσματα ανέρχονται σε 243.000.  Πρόκειται για ένα ακόμα θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων που «έσπασαν» χθες οι ΗΠΑ. Το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 27 Μαρτίου στην Ιταλία, όταν μέσα σε μια μέρα είχαν πεθάνει από κορωνοϊό 969 άνθρωποι. 

Σκηνές πολέμου στην Ισπανία - «Πεθαίνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών»

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει μέχρι σήμερα υψηλότερος στην Ιταλία (13.915) και στην Ισπανία (10.003) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την Τετάρτη ότι η πανδημία θα στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 έως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Τουρκία: Στους 356 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό - 18.135 τα κρούσματα      

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη. Το «Μεγάλο Μήλο» θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Πάνω από 1,3 εκατ. τεστ έχουν γίνει στη χώρα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. 

Πώς ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες και στον εγκέφαλο

«Κάνουμε πλέον πάνω από 100.000 τεστ την ημέρα», υπερθεμάτισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα «περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου» τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και κατ’ αναλογία πληθυσμού (περίπου 330 εκατ. στις ΗΠΑ), όπως διαβεβαίωσε.

Κορωνοϊός: Κρούσματα και σε δεύτερο κρουαζιερόπλοιο στη Φλόριντα

Μετά το κρουαζιερόπλοιο «Zaandam» που έδεσε στη Φλόριντα, στην πολιτεία των ΗΠΑ κατευθύνεται ακόμη ένα, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού. 

Ιταλία: 760 νεκροί από τον κορωνοϊό σε μία ημέρα - 13.915

Πρόκειται για το «Coral Princess», κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και το οποίο πλέει προς το λιμάνι του Φορτ Λότερντεϊλ.

Μέχρι τώρα έχουν διαγνωστεί 12 κρούσματα. Πρόκειται για επτά επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος. Όταν παρουσιάστηκε «μια μικρή εστία περιπτώσεων λοιμώξεων του αναπνευστικού», έγιναν συνολικά 13 τεστ σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Princess Cruises.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» της ανεργίας λόγω κορωνοϊού - Η μεγαλύτερη στην ιστορία τους

Συνολικά 1.898 άνθρωποι, 1.020 φιλοξενούμενοι και 878 μέλη του πληρώματος, βρίσκονται πάνω στο «Coral Princess», που αναμένεται να ελλιμενιστεί το Σάββατο, πάντα σύμφωνα με την Princess Cruises.

Οι επιβάτες θα παραμείνουν σε απομόνωση στις καμπίνες τους ως την άφιξη του πλοίου στη Φλόριντα. 

Βρετανία: Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό - 569 άτομα σε 24 ώρες

Άλλο κρουαζιερόπλοιο πάνω στο οποίο υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, το «Zaandam», το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρεία Holland America, «έδεσε» χθες στο Φορτ Λότερντεϊλ, έπειτα από την απόρριψη των απεγνωσμένων εκκλήσεων του καπετάνιου του να του επιτραπεί να αποβιβάσει τους αρρώστους σε διάφορα λιμάνια στη Λατινική Αμερική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top