Τουρκία: Στους 356 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό - 18.135 τα κρούσματα      

Ερντογάν: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες»

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 31/3 όλα όσα αναφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό στην Τουρκία.

Συνολικά 79 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 356 συνολικά, με το 82% των ασθενών να είναι άνω των 60 ετών.

Επιπλέον, άλλοι 2.500 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο, εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 18.135.

Νεκρός ο πρώτος γιατρός από κορωνοϊό στην Τουρκία

Ερντογάν: «Η μεγαλύτερη απειλή είναι η απαισιοδοξία»        

Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ερντογάν αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού και επεσήμανε ότι η χώρα του είναι σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες. Επίσης, τόνισε ότι η απαισιοδοξία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε δωρεά σε Ελλάδα και Τουρκία

«Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορωνοϊού είναι η απαισιοδοξία»

Tουρκία: 38χρονη έγκυος νεκρή από τον κορωνοϊό – Σώθηκε το βρέφος

Επίσης, τόνισε ότι «Η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν. Εμείς υιοθετήσαμε μια προσέγγιση με ευαισθησία αμέσως μόλις ξέσπασε η επιδημία. Προχωρήσαμε εφαρμόζοντας τις προτάσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ειδικούς στο θέμα αυτό, όχι από εκείνους που εκφράζουν γνώμες με δογματικό τρόπο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης».

Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου έχει ζητήσει επίμονα να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που σύμφωνα με τα στοιχεία αποτελεί έως τώρα το επίκεντρο της επιδημίας με 8.852 κρούσματα και 117 θανάτους από τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top