Νεκρός ο πρώτος γιατρός από κορωνοϊό στην Τουρκία

Και οι 81 επαρχίες της χώρας έχουν μολυνθεί από τον ιό

Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star για την 38χρονη που έχασε τη ζωή της από τον ιό

Έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό ο πρώτος γιατρός στην Τουρκία, όπως εξέδωσε σε ανακοίνωσή του ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB).

Πρόκειται για τον 67χρονο Τζεμίλ Ταστσίογλου, καθηγητή Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος ήταν γιατρός του «ασθενούς ένα» στη χώρα. Όπως τόνισε ο ΤΤΒ «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ασθένειας Covid-19 δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια».

Tουρκία: 38χρονη έγκυος νεκρή από τον κορωνοϊό – Σώθηκε το βρέφος

Ο καθηγητής Ταστσίογλου τέθηκε σε καραντίνα την 16η Μαρτίου, όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα του ιού. Σύμφωνα με τον γιο του, ο πατέρας του είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά διαβεβαίωνε ότι η κατάσταση υγείας του δεν ήταν σοβαρή. Παρόλα αυτά, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και κατέληξε.

Μέχρι και την Τετάρτη στην Τουρκία, έχουν μολυνθεί από τον ιό 601 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Αυξήθηκαν οι θάνατοι και τα κρούσματα στην Τουρκία

Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό στη χώρα αυξήθηκε την Τετάρτη κατά 63 φτάνοντας συνολικά τους 277, στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο μέχρι στιγμής, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 15.679, σε μια άνοδο 2.148 μολύνσεων.

Τουρκία: Αποφυλακίζονται 90.000 κρατούμενοι λόγω κορωνοϊού

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως 14.396 άνθρωποι εξετάσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των εξετάσεων να φτάνει τους 106.799 από την αρχή της πανδημίας. Από την επόμενη εβδομάδα, είπε, η χώρα θα πραγματοποιεί 20.000 με 25.000 τεστ ημερησίως και 30.000 λίγο αργότερα.

Ο Covid-19 έχει πλέον εξαπλωθεί και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας με το 60% των κρουσμάτων να έχει εντοπιστεί στην Κωνσταντινούπολη. Η επαρχία της Σμύρνης και της Άγκυρας ακολουθούν σε αριθμό κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top