ΗΠΑ: «Έκρηξη» της ανεργίας λόγω κορωνοϊού - Η μεγαλύτερη στην ιστορία τους

Πάνω από 6 εκατομμύρια αιτήσεις για επίδομα σε μία εβδομάδα

Δείτε στο βίντεο την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού.

Πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς επεκτάθηκαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ένα βρέφος 6 εβδομάδων το νεότερο θύμα του κορωνοϊού

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν σε 6,65 εκατ. από 3,3 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν σε 3,5 εκατ., ενώ κάποιοι έκαναν λόγο και για 5,25 εκατ. αιτήσεις.  

Πάνω από το 80% των Αμερικανών υπόκειται σε κάποιου είδους περιορισμού στις μετακινήσεις, σε σχέση με λιγότερο από το 50% πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τα κρατικά γραφεία ανεργίας να πλημμυρίζουν από αιτήσεις. 

Γιατρός ΗΠΑ: «Έχω ασθενείς που είναι 30 ετών και είναι διασωληνωμένοι»

Η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στην ιστορία της χώρας

Τα νεότερα αυτά στοιχεία να αποτυπώνουν τον καταστροφικό οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων για επίδομα ανεργίας έφθασε τα 9,93 εκατ. για διάστημα δύο εβδομάδων, σύμφωνα με την Guardian, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με τους προηγούμενους έξι μήνες. 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα ενώπιον της μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας στην ιστορία τους, μια εξέλιξη που ήδη αποτυπώνει την ανισότητα εισοδημάτων σε όλη τη χώρα και έρχεται την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κάνει βουτιά, κάτι που αναμένεται να επιτείνει την κατάσταση τους επόμενους μήνες, σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top