Κορωνοϊός: Η Τουρκία έφτασε στην 15η θέση στον κόσμο μέσα σε 24 ώρες!

Εταιρεία ερευνών ετοίμασε έκθεση με τα τρία πιθανά σενάρια στη χώρα

κορωνοϊός Τουρκία

Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία έφτασε στη 15η θέση στον κόσμο, με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκλονίζει 33χρονη που πέθανε από κορωνοϊό:Επιθέσεις βήχα με αφήνουν άυπνη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά τη νέα ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά από την 21η θέση που είχε η Τουρκία έφτασε στην 15η. 

Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους 75 και τα κρούσματα τα 3.629. 

Tα τρία πιθανά σενάρια στην Τουρκία

Έκθεση στην οποία αναφέρονται τα τρία πιθανά σενάρια για τον κορωνοϊό στην Τουρκία, ετοίμασε η εταιρεία ερευνών Econix με τη συνδρομή ειδημόνων στον τομέα της υγείας. 

Πρώτο σενάριο: 2.616 νεκροί και 52.616 κρούσματα μέχρι τέλη Ιουνίου

Με αυστηρή και αποτελεσματική κοινωνική απομόνωση  από τον Μάρτιο θα αρχίσουν να μειώνονται θεαματικά τα κρούσματα. Με βάση αυτό το σενάριο μέχρι τις 30 Ιουνίου ενδέχεται να καταγραφούν 2.616 νεκροί και 52.614 κρούσματα. Με τη συνέχιση των μέτρων στα τέλη μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των κρουσμάτων. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 856 κλίνες στην εντατική και 3.975 κανονικές κλίνες στα νοσοκομεία. Επισημαίνεται ότι αυτές τις ανάγκες το παρόν σύστημα υγείας της Τουρκίας μπορεί να τις καλύψει.

Δεύτερο σενάριο: 9.143 νεκροί και 183.922 κρούσματα μέχρι τέλη Ιουνίου

Με βάση αυτό το σενάριο εφαρμόζονται περιορισμένα μέτρα και αρχίζει να μειώνεται σταθερά το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αρχίζει να μειώνεται τον Μάρτιο και συνεχίζει η μείωση σταθερά τον Μάιο και τον Ιούνιο. Μέχρι τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν καταγραφεί 9.143 θάνατοι και 183.922 κρούσματα. Σε αυτό το σενάριο θα χρειαστούν στην περίοδο της έξαρσης 2.000 κλίνες στην εντατική και 12.800 κανονικές κλίνες στα νοσοκομεία. Αυτούς τους αριθμούς μορεί να μην καταφέρει να τους καλύψει το παρόν σύστημα υγείας της Τουρκίας. 

Τρίτο σενάριο: 184.213 νεκροί και πάντω από 3.5 εκατομύρια κρούσματα

Στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης και είναι αργοί οι ρυθμοί μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων θα υπάρξει αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων τον Μάρτιο θα αυξάνεται και στη συνέχεια τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων θα μειώνεται θα εξακολουθήσει να υπάρχει αύξηση κρουσμάτων.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένοντια να υπάρξουν 3.705.055 κρούσματα ενώ οι θάνατοι θα φτάσουν τις 184.213. Θα χρειαστούν 47. 891 κλίνες εντατικής και 222. 421 κανονικές κλίνες σε νοσοκομεία. Το σύστημα υγείας της Τουρκίας δε θα μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top