Εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο 280 Έλληνες – Τι απαντά η ελληνική πρεσβεία

«Δεν έχουμε σπίτια να επιστρέψουμε. Να πάμε πού;»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Την δική τους μάχη επιβίωσης δίνουν δεκάδες Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό και δεν μπορούν να επιστρέψουν. Από το Περού μέχρι την Τουρκία κάνουν έκκληση μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του  Star. Την ίδια στιγμή  απίστευτες σκηνές εκτυλίσσονται σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 280 Έλληνες.

Ιταλία: 683 οι νεκροί σε ένα 24ωρο - 5.210 τα νέα κρούσματα!

Ο Γιώργος Ράλλης μετά από 15 χρόνια στην Αγγλία, παραιτήθηκε και ξενοίκιασε για να επαναπατριστεί. Δύο πτήσεις που είχε κλείσει για 21 και 23 Μαρτίου ακυρώθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε αεροδρόμιο του Λονδίνου μαζί με άλλους εκατοντάδες Έλληνες. Είχαν την ελπίδα ότι θα φύγουν, μέχρι που έβγαλε πριν λίγη ώρα ανακοίνωση η ελληνική πρεσβεία:

Οι πολίτες που παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από αύριο να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό προσώπων αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 24ης Μαρτίου, η Ελληνική Πρεσβεία ενημερώνει τους πολίτες που έχουν μείνει στο αεροδρόμιο Stansted, λόγω μη πραγματοποίησης πτήσεων αεροπορικής εταιρείας, ως ακολούθως:

1) Η μη πραγματοποίηση των δύο δρομολογίων οφείλεται στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου που είναι σε ισχύ, γεγονός που γνώριζαν όλες οι εταιρείες με ΝΟΤΑΜ που τους κοινοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

2) Οι πολίτες που παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από αύριο να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό προσώπων που λειτουργεί ηλεκτρονικά, με μέριμνα της Πρεσβείας, στο σύνδεσμο: https://forms.gle/ogqwGen1j9cL3vycA.

Ο επαναπατρισμός των ανωτέρω πολιτών θα αποφασισθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

3) Άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες ή δεν έχουν δυνατότητα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα την Πρεσβεία και εκ των πραγμάτων να υποβάλουν αίτημα προτεραιότητας κατά την διαδικασία επαναπατρισμού.

4) Η Πρεσβεία επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποχώρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Stansted, καθώς η παραμονή τους εκεί δεν επισπεύδει την διευθέτηση του προβλήματος, είναι παράτυπη και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία για συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί του θέματος 

Κορωνοϊός: Πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα

«Δεν έχουμε σπίτια να επιστρέψουμε. Τι σημαίνει να φύγουμε; Nα πάμε που; Δε μας λένε πότε θα πετάξουμε και μας λένε να φύγουμε να πάμε στον δρόμο! Τι είμαστε; Άστεγοι;» λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Άννα Σταματιάδου ο Γιώργος Ράλλης.

«Εγώ θέλω να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας, αν κάτι γίνει και δεν είμαι κοντά τους θα τρελαθώ. Αν έχουμε κάποιο θάνατο ποιος θα πάρει την ευθύνη;»

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση»

«Με την αεροπορική εταιρεία που επικοινωνήσαμε ήδη από την Δευτέρα μας επιβεβαίωναν ότι η πτήση θα γίνει κανονικά για τους Έλληνες πολίτες και επίσης υπήρχαν πολλά άτομα που κάλεσαν την πρεσβεία και η πρεσβεία τους είπε ότι η πτήση θα γίνει κανονικά και ότι είναι προγραμματισμένη. Αυτό, που βάλανε σε καραντίνα ανθρώπους από Ισπανία και Ιταλία θα μπορούσαν κάλλιστα να βάλουν και εμάς προκειμένου να επιστρέψουμε πίσω» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Λίνα Αλεξάκη.

Ισπανία: Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας!

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώνονται όμως και στην Τουρκία με φόντο τον κορωνοϊό. Η οδύσσεια του κυρίου Βασίλη Νότη ξεκίνησε από την Αργεντινή και κατέληξε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου  περιμένει να πετάξει για Ελλάδα 

Σε απόγνωση και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κοτσαδάμ,ο οποίος δε φανταζόταν ποτέ ότι το όνειρο του να ταξιδέψει στην Αυστραλία, θα εξελισσόταν σε θρίλερ. 

«Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν η τελευταία πτήση  Αν αρρωστήσω εδώ η νοσηλεία μου θα είναι πανάκριβη, θα πρέπει να την επιβαρυνθεί το ελληνικό προξενείο θα είναι περίπου 20.000 ευρώ για μια εβδομάδα. Περιμένω να κάνουν την δουλειά τους και να μας στείλουν πίσω στην πατρίδα», καταλήγει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top