Ιταλία: 683 οι νεκροί σε ένα 24ωρο - 5.210 τα νέα κρούσματα!

«Τώρα είναι η στιγμή της δράσης», δήλωσε ο Κόντε

Συνεχίζονται οι αποκαρδιωτικοί αριθμοί νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, καθώς μέσα σε μία ημέρα ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 683, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 7.503.

Κορωνοϊός: Πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74.386, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 5.210 νέα κρούσματα. 

Συνολικά 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί. 

Covid-19:Η Χουμπέι ήρε την απαγόρευση κυκλοφορίας-18.259 θάνατοι παγκοσμίως

Το σύνολο των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι 3.489 και συνολικά 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. 

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346  και οι νεκροί 4.474, στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077, στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442, με 258 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο σημειώνεται σχετική μείωση του  ρυθμού  μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.

«Τώρα είναι η στιγμή της δράσης»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην ιταλική γερουσία, τόνισε ότι «τώρα είναι η στιγμή της δράσης, αλλά στην συνέχεια όλοι θα μπορέσουν να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«Δουλέψαμε αμέσως με στόχο να περιορίσουμε την μετάδοση και τους θετικούς ασθενείς, εντοπίζοντας τις εστίες μόλυνσης. Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα έβλεπα φέρετρα πάνω σε στρατιωτικά οχήματα», πρόσθεσε. 

Υποσχέθηκε, δε, ότι η χώρα δε θα ξεχάσει τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων που όλοι διαπίστωσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τζουζέπε Κόντε υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να περιορίσει κάποιες συνταγματικές ελευθερίες, με τρόπο ανάλογο με τον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί και πάντα βάσει των υποδείξεων των επιστημόνων.    

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του είχε τις μέγιστες δυνατές επαφές και διάλογο τόσο με τις περιφέρειες της χώρας, όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους. 

«Πρόκειται για έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό», είπε απευθυνόμενος στους Ιταλούς γερουσιαστές. 

Δεν έκρυψε, επίσης, ότι υπήρξαν δυσκολίες στην επιλογή των παραγωγικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές, και εκείνων  που από σήμερα αναγκάζονται να κλείσουν, για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών και να παραμείνουν όσοι περισσότεροι Ιταλοί γίνεται στο σπίτι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top