Μαδρίτη: Παγοδρόμιο μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού

Σταματά η περισυλλογή των σορών λόγω έλλειψης εξοπλισμού

 Μαδρίτη: Το συνεδριακό κέντρο που μετατράπηκε σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό- βίντεο από Reuters

Ένα μεγάλο παγοδρόμιο, το κέντρο Palacio de Hielo, στη Μαδρίτη, θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού. Η Ισπανία μετρά κάθε μέρα τη δραματική εξάπλωση του Covid-19. Μέχρι στιγμής, 2.311 θάνατοι έχουν καταγραφεί και 35.136 κρούσματα, καθιστώντας τη δεύτερη πληττόμενη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Ιταλία, από τον κορωνοϊό.

Ισπανία: Μαστίζει ο κορωνοϊός-Η χώρα έχασε 324 πολίτες της μέσα σε μία μέρα

Το παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο. Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη γέμισε με κρεβάτια για ασθενείς

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, το οποίο μετατράπηκε τις προηγούμενες μέρες σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό. Ήδη 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί.

Στρατιώτες βρήκαν νεκρούς μέσα σε γηροκομεία

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

Ισπανία: Ανακαλύφθηκαν σοροί σε γηροκομεία που είχαν πληγεί από κορωνοϊό

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top