Covid-19: Ποιοι πολιτικοί έχουν νοσήσει ανά τον κόσμο;

Γιατί οι πολιτικοί υπερ-εκπροσωπούνται ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα;

μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό στο Καπιτώλιο

Μετά την παραδοχή του πρωθυπουργικού ζεύγους του Καναδά ότι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς η σύζυγος του Τζάστιν Τριντό βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό αλλά και μετά την είδηση ότι σύμβουλος του Βραζιλιάνου Προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19 μία εβδομάδα μετά την κοινή τους συνάντηση με τον Τραμπ... αναζητήσαμε τα πολιτικά πρόσωπα ανά τον κόσμο που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. Τα στοιχεία δείχνουν λοιπόν, ότι ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβάνονται και αρκετά πολιτικά πρόσωπα.

Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγος του Τζάστιν Τριντό

«Οι πολιτικοί υπερ-εκπροσωπούνται ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα», αναφέρει ο καθηγητής Υπολογιστικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Francois Balloux, μιλώντας στο περιοδικό TIME.

Στο Ιράν και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αρκετοί πολιτικοί και πρόσωπα υψηλού προφίλ έχουν αποκαλύψει ότι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω έκθεσης στον ιό.

Ευρώπη

Στην Ευρώπη, πολιτικοί στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία είναι μεταξύ των νοσούντων. 

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Franck Riester, διαγνώστηκε θετικός στον ιό την 9η Μαρτίου, όπως ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι ο Riester συμμετείχε στην Εθνική Συνέλευση, όπου βρέθηκαν 5 νοσούντες.

Η Nadine Dorries, Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, επίσης βρέθηκε θετική στον ιό αυτή την εβδομάδα. 

Στην Ισπανία, η υπουργός Ισότητας και σύντροφος του επικεφαλής των Podemos (Pablo Iglesias), Αϊρίν Μοντέρο, έδειξε θετική στον Covid-19.  O Javier Ortega Smith, γενικός γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος Vox, έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Στην Ιταλία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων εκτός της Κίνας, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο ηγέτης του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Nicola Zingaretti, ανακοινώνοντάς το ο ίδιος με βίντεο στο Facebook.

Ιράν 

Ο κορωνοϊός πέρασε από το Ιράν πριν φτάσει στην Ευρώπη, με αρκετά πρόσωπα υψηλού κύρους να έχουν μολυνθεί. Ο Iraj Harirchi, επικεφαλής της ιρανικής ομάδας κατά του κορωνοϊού, διαγνώστηκε στις 25 Φεβρουαρίου, αμέσως αφού υποβάθμισε δημοσίως τη σοβαρότητας του ιού. Άλλοι 20 Ιρανοί νομοθέτες έχουν μολυνθεί και απομονωθεί, ενώ τουλάχιστον δύο έχουν πεθάνει. Ο επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης κρίσεων του Ιράν, Esmail Najjar, έχει επίσης τεθεί σε απομόνωση, αφού διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.

Γιατί βγαίνει θετικός στον ιό μεγάλος αριθμός πολιτικών;

Υπάρχουν αρκετές πιθανές εξηγήσεις για τους λόγους που οι πολιτικοί διαγιγνώσκονται θετικοί στον Covid-19 σε υψηλότερα ποσοστά από τον γενικό πληθυσμό, λένε οι ειδικοί. 

«Οι πολιτικοί έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, ίσως περισσότερους από τον μέσο άνθρωπο», λέει ο Balloux. «Κουνάνε πάντα τα χέρια και πάντα συναντούν ανθρώπους. Αυτό μπορεί να το εξηγήσει», σημειώνει ο ίδιος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top