Κορωνοϊός: Φούρνος φτιάχνει το... Ψωμί Του Δράκου

Στόχος να εκμεταλλευτεί το υπερπλεόνασμα από dragon fruit

Δείτε στο video του Ruptly πώς παράγεται το «ψωμί του δράκου»

Ένας φούρνος στο Bιετνάμ ανακάλυψε έναν δημιουργικό τρόπο προκειμένου να εκμεταλλευτεί το υπερπλεόνασμα που υπάρχει από «φρούτα του δράκου».

Οι περιορισμοί στα σύνορα μετά την επιδημία του κορωνοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα το dragon fruit να μείνει στις αποθήκες των αγροτών και η τιμή του να πέσει στα τάρταρα.

Έτσι ο ιδιοκτήτης του φούρνου-καφέ που βρίσκεται στην πόλη Ho Chi Minh, σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, βοηθώντας παράλληλα τους αγρότες ώστε να αποφύγουν την οικονομική ζημία.

Τι κάνει; Σε πολλά από τα προϊόντα, χρησιμοποιεί χυμό «dragon fruit», αλλάζοντας εντελώς την εικόνα τους. «Η πρακτική αυτή όχι μόνο με βοήθησε να εκμεταλλευτώ το απόθεμα που υπήρχε, αλλά διεύρυνε και την επιχείρησή μου, καθώς πρόσθεσα νέα προϊόντα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φούρνου, Kao Sieu Luc στο Ruptly.

Να σημειωθεί ότι οι φούρνοι έως σήμερα στο Βιετνάμ παρήγαγαν περίπου 20.000 φρατζόλες ψωμί τη μέρα, αλλά και πάλι δεν αρκούσαν. Έτσι οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την τεράστια ζήτηση, αποφάσισαν ότι ο κάθε πελάτης δικαιούται πέντε φραντζόλες τη μέρα.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του φούρνου ανακοίνωσε πως στόχος του είναι να μοιραστεί τη συνταγή του για dragon bread στο Ίντερνετ, ώστε όλο και περισσότεροι Βιετναμέζοι να μπορούν να φτιάχνουν μόνοι τους το ψωμί τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top