Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν σε μια νύχτα τα κρούσματα στο Βέλγιο

Χιλιάδες οι νεκροί στην Κίνα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια

Απολύμανση σε αεροσκάφος στη Σεούλ της Νότιας Κορέας / Reuters

Στα 50 ανέβηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στο Βέλγιο, δηλαδή διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιεύει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Όπως μεταδίσει από τις Βρυξέλλες ο Αθανάσιος Αθανασίoυ, από τις 27 νέες περιπτώσεις, οι 16 καταγράφονται στη Φλάνδρα, δύο στις Βρυξέλλες, εννέα στη Βαλλονία. Οι περισσότεροι είναι νέοι που επέστρεψαν από διακοπές στην Ιταλία και όλοι μπήκαν σε απομόνωση.

Το υπουργείο Υγείας παροτρύνει τους ανθρώπους που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επιπλέον 100 Βέλγοι, οι οποίοι διέμηναν σε ξενοδοχείο στην Τενερίφη της Ισπανίας που επλήγη από το ξέσπασμα και βρίσκονται σε καραντίνα, προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Οστάνδης το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Marc Van Ranst, ιατρός και ειδικός σε θέματα ιών υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζονται υπερβολικά μέτρα», αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη μασκών για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και για τα υλικά δοκιμών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ανησυχητική κατάσταση, καθώς όλο και περισσότεροι έλεγχοι πρέπει να διεξάγονται και γίνεται όλο και πιο δύσκολο σε όλους να προμηθευτούν τα απαραίτητα χημικά προϊόντα. Οι μάσκες για το στόμα, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθίστανται ολοένα και πιο σπάνιες.

Σε έκτακτη ανάγκη η Καλιφόρνια λόγω κορωνοϊού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Καλιφόρνια την Τετάρτη εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος στην πολιτεία. Ο ασθενής είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και ήταν μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία.

Κορωνοϊός: Αναπτύσσεται στις τουαλέτες–Τον εξουδετερώνει απλό απολυμαντικό

Μέχρι και την Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊο στις ΗΠΑ ανήλθε στους 11.

Ισπανία: Δεύτερος θάνατος από τον κορωνοϊό

Οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν την Τετάρτη τον δεύτερο θάνατο στη χώρα από τον ιό. Πρόκειται για έναν 82χρονο άνδρα που υπέφερε από χρόνιες παθήσεις.

«Ο εκλιπών έπασχε από πνευμονία και διαγνώστηκε με κοροναϊό», ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές. Ο πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε την Τρίτη παρόλο που ο άνθρωπος πέθανε τον Φεβρουάριο. Η νεκροψία απέδειξε ότι είχε ασθενήσει από τον ιό και πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στη Βαλένθια.

Κατέρρευσε αεροπορική εταιρία λόγω κορωνοϊού

Μέχρι στιγμής, η Ισπανία είχε 200 καταγεγραμμένα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ενώ οι αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα, όπως την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων ή την ακύρωση ιατρικών συνεδρίων.

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στην Κίνα 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 139 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, από 119 μία ημέρα νωρίτερα, και 31 νέοι θάνατοι.

Όλοι οι νέοι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανήλθε σε 3.012 νεκρούς.

Κορωνοϊός: Δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα - Συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανήλθε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. 

Χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766.

Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι.

Η ασιατική χώρα συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top