Κατέρρευσε αεροπορική εταιρία λόγω κορωνοϊού

Καθηλώθηκαν τα αεροπλάνα στα βρετανικά αεροδρόμια

Κατέρρευσε η βρετανική low cost αεροπορική εταιρεία, Flybe, με βρετανικά μέσα να μεταδίδουν πως μπαίνει σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης μετά από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Το βράδυ της Τετάρτης τα αεροσκάφη της έμειναν καθηλωμένα στα βρετανικά αεροδρόμια.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως αιτία για την οικονομική της κατάρρευση είναι η επιδημία κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αεροπορικές μεταφορές. 

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία: 107 οι νεκροί - 3.089 τα κρούσματα

Η επιδημία του Covid-19 έχει προκαλέσει μεγάλη κάμψη στις κρατήσεις της, ενώ η χαριστική βολή δόθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε να της χορηγήσει δάνειο 100 εκατ. λιρών. 

Covid-19: 150 αεροσκάφη της Lufthansa στο έδαφος εξαιτίας της επιδημίας

Στην ιστοσελίδα της, η Flybe ζητά από τους πελάτες της να μην πάνε στο αεροδρόμιο, εκτός αν έχουν εξασφαλίσει εισίτηρια με άλλη πτήση. 

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρκ Άντερσον, τόνισε:

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε πλέον άλλη εναλλακτική. Δεν καταφέραμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε».

Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του που δεν βρέθηκε η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να βοηθήσει τους εργαζόμενους της εταιρείας να βρουν νέες θέσεις εργασίας και πως θα συνεργαστεί με άλλες αεροπορικές για να μην υπάρξουν προβλήματα στις αερομεταφορές.

Η Flybe, που έχει την έδρα της στο Έξετερ της Βρετανίας και απασχολεί 2.000 εργαζόμενους. Εξυπηρετεί 170 προορισμούς κι έχει μεγάλη παρουσία στα βρετανικά αεροδρόμια. Μάλιστα τον Ιανουάριο γλίτωσε στο παρά πέντε τη χρεοκοπία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top